Home / ΣΤΟΙΧΗΜΑ / Euroleague: week 9

Euroleague: week 9

 

Με 6/9 κύλησε η 8η εβδομάδα με το χάντικαπ της Σιένα να χάνεται για 0,5 σε μια εταιρεία και να πιάνεται σε άλλες. Ας δούμε την 9η αγωνιστική, προτελευταία της κανονικής περιόδου, με κάποια ματς που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Η Σολέ υποδέχεται την Τσιμπόνα και θέλει τη νίκη για να πάρει ουσιαστικά την πρόκριση για το Top-16. Με ήττα απέναντι στη διαλυμένη κροατική ομάδα ουσιαστικά «αυτοκτονεί» δίνοντας ελπίδες στη Λιέτουβος. Οι Κροάτες τα έχουν παρατήσει, διαλύθηκαν με 23 πόντους από τη Ζαντάρ το Σαββατοκύριακο και δεν μοιάζουν να ασχολούνται με το μπάσκετ πλέον μέχρι να λυθούν τα προβλήματά τους. Νίκη για τη Σολέ και στο χάντικαπ (-13,5) πάω με τη Σολέ.

Η Παρτιζάν παίζει με την Προκόμ στο Βελιγράδι και επιθυμεί να κάνει άλμα πρόκρισης. Η Προκομ είναι ήδη αποκλεισμένη και αδιάφορη και λογικά κάποια στιγμή θα της φύγει το ματς στην κολασμένη έδρα των Σέρβων. Νίκη για την Παρτιζάν και στο χάντικαπ (-7,5) θα πάω με την Παρτιζάν επίσης.

Δεν είναι εύκολο το ματς της Ρεάλ στη Γερμανία με την Μπαμπέργκ. Όμως, η βαθμολογία λέει το εξής: η Ρεάλ κυνηγάει την πρώτη θέση (ή τη δεύτερη) και η Μπαμπέργκ έχει αποκλειστεί. Οπότε θα πάω με τη νίκη της Ρεάλ, που είναι σαφώς καλύτερη ομάδα, ασχέτως αν στο πρώτο ματς θα έπρεπε να έχει χάσει.

Η Μπαρτσελόνα δεν έχει ρολάρει και το ματς στη Λιθουανία με τη Λιέτουβος είναι πάρα πολύ δύσκολο. Οι Λιθουανοί ξέρουν ότι με νίκη ουσιαστικά προκρίνονται αυτοί αντί της Σολέ (αφού παίζουν την τελευταία αγωνιστική με την Τσιμπόνα). Απ’ την άλλη, η Μπαρτσελόνα είναι σε κάθε περίπτωση καλύτερη ομάδα και πριν από μια εβδομάδα κέρδισε στην Τουρκία τη Φενέρ κυνηγώντας την πρωτιά. Αν καταφέρει να χύσει την καρδάρα με το γάλα που γέμισε εκεί θα είναι άξια της μοίρας της για την 3η θέση στον όμιλο που θα πάρει. Νίκη για την Μπαρτσελόνα γιατί μια πρωταθλήτρια Ευρώπης πρέπει να έχει τον τρόπο να κερδίζει αυτά τα ματς.

Η Σιένα βρίσκεται σε ανοδική πορεία και η Φενέρ σε πτώση τον τελευταίο καιρό. Παίζουν στην Ιταλία και ο νικητής μάλλον θα πάρει την πρωτιά στον όμιλο. Θα προτιμήσω για νίκη τους πρωταθλητές Ιταλίας, καθώς έχουν αποδείξει ότι τέτοια ματς ξέρουν να τα παίρνουν και τον τελευταίο καιρό έχουν ανεβάσει κατά πολύ την απόδοσή τους. Πάντως, το ματς είναι πάρα πολύ δύσκολο και δεν έχει φαβορί.

Προτάσεις ως τώρα: 137+7
Εκκρεμούν: 7 (137 ολοκληρωμένες)
Επιβεβαιώθηκαν: 82
Διαψεύστηκαν: 55

Β.Π. the “Expendable”

About nikolask11

Check Also

Τελικός Ευρωλίγκας!

  Η μέρα του τελικού της Ευρωλίγκας έφτασε. Ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι θα κονταροχτυπηθούν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *