Home / EUROCUP / Eurocup χωρίς Answer…

Eurocup χωρίς Answer…

Άδοξο ήταν το τέλος των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων για την Μπεσίκτας του Άλεν Άιβερσον. Η τουρκική ομάδα δεν μπόρεσε να κερδίσει την Γκέτιγκεν ούτε τη δεύτερη φορά, και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης από την 5η αγωνιστική.

Το δεύτερο παιχνίδι κρίθηκε πολύ πιο εύκολα από το πρώτο, καθώς τώρα απουσίαζε ο Άλεν Άιβερσον, λόγω προβλήματος στο γόνατο. Έτσι, οι ελπίδες όλων των Ευρωπαίων φιλάθλων ότι η δική τους ομάδα θα παίξει στο δεύτερο γύρο (ή και πιο μετά) με την Μπεσίκτας έκαναν φτερά και οι μπασκετόφιλοι θα πρέπει να ελπίσουν ότι ο A.I. θα μείνει και του χρόνου στην Ευρώπη αν θέλουν να τον δουν.

 
Μοναδικοί τυχεροί του πράγματος οι οπαδοί της Γκέτιγκεν και της Βιλερμπάν, που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον Άιβερσον στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας τους. Ευκαιρία που δεν είχαν εκείνοι της Χέμοφαρμ, καθώς ο «Answer» ήταν τραυματίας.

Η Μπεσίκτας αποχαιρετά τη διοργάνωση με 1-4 ως τώρα (μένει ένα ματς με την Γκέτιγκεν εντός έδρας) έχοντας χάσει 3 αγώνες με 3 ή λιγότερους πόντους, έχοντας χάσει το ματς με την Γκέτιγκεν στην εκπνοή (και λίγο… πιο μετά) μόνο και μόνο για να επαναληφθεί μετά αλλά χωρίς τον Άιβερσον, έχοντας προσφέρει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ έστω και 4 ματς με τον A.I. κι έχοντας χαρίσει στη διοργάνωση ένα από τα μεγαλύτερα highlights της ιστορίας της, όταν ο Μίρε Τσάτμαν έκανε 53 ranking με 43 πόντους στον εκτός έδρας αγώνα με τη Χέμοφαρμ.

Πλέον, όποιος θέλει να δει από κοντά τον Άιβερσον, θα πρέπει να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για τα ματς της Μπεσίκτας στην Κολατούρκα Αρένα, εκτός κι αν ο Άιβερσον… στραβώσει και την κάνει από τα μέρη μας.

Είναι αλήθεια, πάντως, ότι το ρόστερ της Μπεσίκτας ήταν κάτω του μετρίου, καθώς πέραν του Τσάτμαν, του μέτριου ρολίστα Γιαρανγκούμε, του Αυστραλού σέντερ Ότζιλβι που… την πάλευε, του παλιού μας γνώριμου Φεντόρ Λικχολίτοφ και του Πολωνού Ιγκνέρσκι, κανείς άλλος δεν μπορούσε να σταθεί σε υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι εναλλακτικές λύσεις ήταν ανύπαρκτες και ο πρόεδρος της ομάδας δεν προστάτευσε καθόλου την επένδυση που έκανε πλαισιώνοντας τον A.I. με καλούς παίκτες από την Τουρκία ή καλύτερους ξένους.

Η Μπεσίκτας έχει 6-3 ως τώρα στο τουρκικό πρωτάθλημα και είναι ισόβαθμη με την Αντάλια και την Εφές Πίλσεν στην 4η θέση, πίσω από τη Φενέρ (9-0), τη Γαλατασαράι (7-2) και την Μπάνβιτ (7-2).

Ο Άλεν Άιβερσον ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Eurocup έχοντας 9.3 πόντους, 3.0 ριμπάουντ, 3.0 ασίστ και 1.7 κλεψίματα σε 23 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα στα πρώτα 5 ματς της Μπεσίκτας (οι πληροφορίες λένε ότι δεν θα παίξει στο τελευταίο αδιάφορο ματς, αν το κάνει τα στατιστικά θα ενημερωθούν). Καλύτερό του παιχνίδι μακράν εκείνο με την Γκέτιγκεν που τελικά δεν μέτρησε (τα στατιστικά μπορείτε να τα δείτε στη σελίδα του Άλεν Άιβερσον στο Age of Basketball).

Κι αν η απογοήτευση για τους μπασκετόφιλους είναι μεγάλη, ο πρόεδρος της Μπεσίκτας προσπαθεί να μας γλυκάνει το χάπι μιλώντας για απόκτηση του Σακίλ Ο’ Νιλ του χρόνου. Δεν είναι κακό να ονειρεύεται κανείς…

About nikolask11

Check Also

Συνεχίζουν αήττητοι οι δύο του Eurocup!

Χωρίς ήττα συνεχίζουν οι δύο εκπρόσωποί μας στο Eurocup, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος διπλασίασαν τις νίκες …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *