Home / ΣΤΟΙΧΗΜΑ / Euroleague: week 10

Euroleague: week 10

 

Τελευταία αγωνιστική στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας και αρκετά παιχνίδια παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Ας τα δούμε:

 
Την Τετάρτη στο πρόγραμμα υπάρχει μόνο ο όμιλος του Παναθηναϊκού. Η Βαλένθια υποδέχεται την Ολίμπια Λιουμπλιάνας στην Ισπανία. Η Βαλένθια θέλει νίκη για να είναι σίγουρη ότι θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Η Ολίμπια δεν είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος, όμως το κίνητρο ουσιαστικά είναι στην πλευρά των Ισπανών που δεν θα πετάξουν την πρόκριση από τα χέρια τους. Νίκη για τη Βαλένθια.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ και παρότι οι Ιταλοί «καίγονται» για τη νίκη για να εξαντλήσουν τις τελευταίες πιθανότητες πρόκρισης που έχουν, οι «πράσινοι» ξέρουν ότι με νίκη είναι σίγουρα πρώτοι στον όμιλο χωρίς να τους ενδιαφέρει τι θα γίνει στα άλλα ματς. Νίκη για τον Παναθηναϊκό, που έχει την εμπειρία να κερδίζει τέτοια ματς.

Την Πέμπτη, η Φενέρ υποδέχεται τη Σολέ και ενδιαφέρον για τη νίκη έχουν και οι δύο ομάδες. Αν οι Τούρκοι κερδίσουν τότε τερματίζουν δεύτεροι στον όμιλο, ενώ αν κερδίσει η γαλλική ομάδα, τότε θα προκριθεί στο Top-16. Δυστυχώς, η Σολέ πρέπει να κερδίσει μέσα στην Τουρκία για να προκριθεί και παρότι η Φενέρ είναι σε κακή κατάσταση τον τελευταίο καιρό μετρώντας 2 ήττες στην Ευρωλίγκα και έχοντας κάνει την πρώτη της ήττα και στην Τουρκία, αυτό το ματς απαγορεύεται να το χάσει. Θα πάω με τη νίκη της Φενέρ που πρέπει να κερδίσει αυτό το ματς

Η Τσιμπόνα κλείνει τη φετινή Ευρωλίγκα στην έδρα της απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας. Οι Κροάτες είναι η χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης με 0-9, ενώ θα παίξουν και χωρίς τον Ραντόσεβιτς. Οι Λιθουανοί κέρδισαν την Μπαρτσελόνα και με νίκη πιθανότατα προκρίνονται, καθώς η Σολέ δύσκολα θα φύγει με το διπλό από την Τουρκία. Οι Λιθουανοί έχουν ήδη γεμίσει την καρδάρα με το γάλα και στο χέρι τους είναι να μην τη χύσουν απέναντι σε μια ομάδα διαλυμένη και χωρίς κίνητρο. Νίκη για τη Λιέτουβος του Σάρας, λοιπόν.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ρόμα στο ΣΕΦ και παρότι οι Ιταλοί έχουν θεωρητικό κίνητρο για τη νίκη, οι Πειραιώτες ξέρουν ότι με νίκη τερματίζουν πρώτοι στον όμιλο. Χωρίς πολλά πολλά και με τις ομάδες να έχουν μεγάλη διαφορά, θα πάω με τη νίκη του Ολυμπιακού.

Η Ρεάλ υποδέχεται τη Σαρλερουά και θέλει τη νίκη για να κρατήσει τη 2η θέση στον όμιλο. Η Σαρλερουά δεν έχει κίνητρο καθώς είναι ήδη αποκλεισμένη από τη συνέχεια και θα παλέψει μόνο για το γόητρο. Μέχρι… ποιο λεπτό του αγώνα θα αντέξει το γόητρο είναι ένα ερώτημα, αλλά η Ρεάλ είναι το φαβορί. Νίκη για τη Ρεάλ.

Η Κάχα Λαμποράλ υποδέχεται την Παρτιζάν και ξέρει ότι θέλει νίκη με περισσότερους από 3 πόντους για να αρχίσει να ανεβαίνει θέσεις στον όμιλο και να φύγει από την 4η. Και οι δύο ομάδες έχουν προκριθεί, οπότε το ερώτημα είναι η τελική κατάταξη της καθεμίας. Παρότι η Λαμποράλ δυσκολεύεται αρκετά τον τελευταίο καιρό να κερδίσει ακόμη και «δικά της» παιχνίδια, θεωρώ ότι στην έδρα της θα κάνει αυτό που πρέπει και θα πάρει τη νίκη. Εξάλλου και η διαφορά που πρέπει να καλύψει δεν είναι πολύ μεγάλη (3 πόντοι). Νίκη για τους Ισπανούς λοιπόν.

Προτάσεις ως τώρα: 144 +7
Εκκρεμούν: 7 (144 ολοκληρωμένες)
Επιβεβαιώθηκαν: 86
Διαψεύστηκαν: 58

Β.Π. the “Expendable”

About nikolask11

Check Also

Τελικός Ευρωλίγκας!

  Η μέρα του τελικού της Ευρωλίγκας έφτασε. Ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι θα κονταροχτυπηθούν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *