Home / NBA / Καρφώνοντας στα όρια της λογικής – Μέρος III

Καρφώνοντας στα όρια της λογικής – Μέρος III

Δεν μπορείς να φτιάξεις αφιέρωμα για τους παίκτες που καρφώνουν στα όρια της λογικής και να μην κάνεις μια εξαίρεση για να αναφέρεις έναν που… καρφώνει έξω από αυτά. Μπορεί ο Τοριάν Φοντενέτ (29, 1.88) να μην έχει παίξει ποτέ στο NBA, αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί στον κόσμο που αμφισβητούν ότι είναι ο καλύτερος «dunker» στον πλανήτη.


Καρφώνοντας στα όρια της λογικής – Μέρος I
Καρφώνοντας στα όρια της λογικής – Μέρος II

Για τους πιο δύσπιστους τις περισσότερες φορές φτάνουν τα δύο προσωνύμια του Φοντενέτ για να πειστούν. Είναι ο πασίγνωστος «Mr.720» ή αλλιώς ο «The Air Up There». Το πρώτο νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε από πού προέρχεται. Είναι ο πρώτος παίκτης που έχει καρφώσει κάνοντας στροφή 720 μοιρών, ή αλλιώς… 2 στροφές γύρω από τον εαυτό του. Το δεύτερο στα ελληνικά θα μπορούσε να μεταφερθεί απλώς ως «Τι καιρό κάνει εκεί πάνω;». Αν δείτε τα βίντεο που ακολουθούν, θα καταλάβετε γιατί.

Ο Φοντενέτ έπαιξε μπάσκετ σε κολέγιο (αρχικά σε Τζούνιορ Κόλετζ και στη συνέχεια στο Παλ Κουίν), ενώ το 2009-10 δοκίμασε να παίξει στο ABA με τους Ντάλας Τζένεραλς, αλλά η ομάδα διαλύθηκε τον Ιανουάριο του 2010.

Ο Φοντενέτ ισχυριζόταν από πιτσιρικάς ότι ήταν ο καλύτερος στα καρφώματα στις Η.Π.Α.. Στο «And1 Mixtape Tour» του 2005, σε ματς στο Χιούστον, ο Φοντενέτ έδειξε σε όλους τι εννοούσε. Προς το τέλος του ματς πήρε πάσα στον αιφνιδιασμό και κάρφωσε κάνοντας στροφή 720 μοιρών! «Έπρεπε να κάνω ένα κάρφωμα που κανείς δεν είχε κάνει πιο πριν», είπε μετά το ματς.

Εκτός αυτού είναι γνωστός και για το κάρφωμα που κάνει με 360ο και την μπάλα κάτω από τα πόδια, ενώ πρόσφατα είναι ο μόνος που έχει πλησιάσει στο να πετύχει το περίφημο κάρφωμα με στροφή 360ο και διπλό πέρασμα της μπάλας κάτω από τα πόδια. Όπως λένε όσοι τον ξέρουν: «Αν υπάρχει ένας στον κόσμο που να μπορεί να το κάνει, αυτός είναι ο Τοριάν».

Ο Φοντενέτ είναι «streetball player», που έπαιζε για την ομάδα της AND1 και πιο μετά για εκείνη της Streetball Entertainment.

Απολαύστε τον…

– Το κάρφωμα 720 μοιρών:

– Official Hoopmixtape

– NBA 2010 sprite dunk contest και Slam Dunk Showdown

– The Team A.I.P. Streetball Game

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *