Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2010-11 / Σκληρό ντέρμπι και οριακή νίκη Αττικής

Σκληρό ντέρμπι και οριακή νίκη Αττικής

 

Με άστοχες βολές 1 δευτερόλεπτο πριν το τέλος του αγώνα κρίθηκε το ματς της Τιρινίνι με την Αττική για την 11η αγωνιστική του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος του Νικηφόρου, με τη δεύτερη να παίρνει τη νίκη με 41-43 στο μοναδικό παιχνίδι που έγινε για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αναβλήθηκαν οι αγώνες του Σαββάτου Sport Coffee-ΑΕΠΕ, Spyzz-Santa Barbara Rockets και το ματς της Κυριακής εBEERοι-Off Balance.

Επίσης, προς νίκη στα χαρτιά πάει το ματς Nothing But Net-Ρούκουνες, στο οποίο οι ομάδες εμφανίστηκαν με μια ώρα διαφορά στο γήπεδο και οι Ρούκουνες γράφτηκε στο φύλλο αγώνα ότι κέρδισαν με 20-0. Πάντως, μέχρι να υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από τους διοργανωτές για την τελική έκβαση του ματς, το παιχνίδι εκκρεμεί στη βαθμολογία και δεν το έχουμε προσθέσει στα όσα έχουν γίνει.

Το ματς που έγινε ήταν σκληρό ντέρμπι από το ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε όλη τη διάρκειά του σε μονοψήφια διαφορά. Ουσιαστικά οι δύο αντίπαλοι μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο, με την Αττική να παίζει καλύτερα στο πρώτο, να εκμεταλλεύεται τα λάθη της Τιρινίνι και να βγάζει αιφνιδιασμούς για να προηγηθεί 18-25 στην ανάπαυλα έχοντας τον Ζαχαρογιάννη στους 10 πόντους και ελέγχοντας πλήρως τα ριμπάουντ.

Διαφορετική ήταν η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, ιδίως μετά το 28ο λεπτό. Οι δύο ομάδες αντάλλασσαν καλάθια μέχρι το 27-36 του 30ου λεπτού, αλλά η Τιρινίνι ανέβασε στροφές στην 4η περίοδο, βρήκε ισορροπία και εγκλώβισε πλήρως τους αντιπάλους της για 9 λεπτά παίζοντας πολύ καλύτερη άμυνα απ’ ότι νωρίτερα. Το επιμέρους σκορ από το 31ο ως το 39ο λεπτό ήταν 14-4 και η διαφορά όχι απλώς εκμηδενίστηκε, αλλά άλλαξε και χέρια το προβάδισμα.

Η Τιρινίνι με τον Κουσούλη να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο και να σκοράρει μόνο αυτός από το 32ο λεπτό και μετά, προσπέρασε με 41-40 και μπήκε με προβάδισμα στο τελευταίο λεπτό. Εκεί, οι δύο ομάδες έχασαν πάρα πολλές βολές, αλλά ο Νικολαΐδης έβαλε δύο από αυτές που επιχείρησε για να δώσει στην ομάδα του το προβάδισμα με 41-42. Η Τιρινίνι είχε 3 ευκαιρίες να πάρει τη νίκη, μετά από 2 κακές επιθέσεις κέρδισε φάουλ, αλλά είχε 0/2 βολές με 1 δευτερόλεπτο να απομένει και το ματς κρίθηκε εκεί, με τον Νικολαΐδη να βάζει άλλη 1/2 βολές στην εκπνοή.

Για τους νικητές ο Ζαχαρογιάννης είχε 13 πόντους και ο Αναγνωστόπουλος 8, όσους άλλωστε και ο Κόντος, ενώ ο Νικολαΐδης πρόσθεσε 7 πόντους. Από την Τιρινίνι ο Κουσούλης Α. είχε 20 πόντους και ο Στεφανιώτης 10.

Οι δύο ομάδες, όπως και ο Νικηφόρος, είναι οι μόνες που έχουν κλείσει τον πρώτο γύρο, έχοντας 10 αγώνες. Το ίδιο θα κάνουν και οι Ρούκουνες αν διευθετηθεί το θέμα του αγώνα της Κυριακής με τους Nothing But Net, ενώ εκκρεμούν άλλα 7 ματς εξ αναβολής για να τελειώσει οριστικά ο πρώτος γύρος.

ΤΙΡΙΝΙΝΙ – ΑΤΤΙΚΗ 41-43

Τιρινίνι (Κουσούλης Ν.): Μυλωγιαννάκης Π., Αντωνόπουλος Α. 2, Οικονομόπουλος Κ., Δημόπουλος Β., Γαλανόπουλος Γ. 1, Τσουκνιδής Δ. 6, Κουσούλης Α. 20, Στεφανιώτης Δ. 10, Κουσούλης Ν., Μπόικου Β. 2, Κουβαράς Α.

Αττική (Μπουργαζάς): Ξερέας 5, Κόλλιας, Κόντος 8, Γαλάνης, Νικολαΐδης 7, Κουκοφίκης, Ζαχαρογάννης 13, Μιραχτσής 2, Αναγνωστόπουλος 8.

About nikolask11

Check Also

Τρίτη θέση για Net! – Τελική κατάταξη

Την 3η θέση στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα κατέκτησαν οι Nothing But Net, μετά τη νίκη τους …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *