Home / ΣΤΟΙΧΗΜΑ / Euroleague Top-16: Week 4

Euroleague Top-16: Week 4

 

Στο 6/7 φτάσαμε την περασμένη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, έχοντας πάει στο 21/24 τις τελευταίες 4 αγωνιστικές της διοργάνωσης. Συνεχίζουμε με την 4η αγωνιστική του Top-16, όπου υπάρχουν ενδιαφέροντα παιχνίδια.

Η αρχή γίνεται με την Ιταλία, όπου η Σιένα υποδέχεται την Παρτιζάν. Οι Ιταλοί θα είναι σίγουρα κουρασμένοι από το final-8, αφού έπαιξαν 3 αγώνες σε 4 ημέρες, αλλά απ’ την άλλη παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για πρόκριση. Ήττα εναντίον της ουσιαστικά αποκλεισμένης Παρτιζάν ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Η πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος Ιταλίας έχει την εμπειρία για να πάρει αυτό το ματς, ακόμη κι αν δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Θα πάω με τη νίκη της Σιένα, ενώ θα προτιμήσω στο χάντικαπ την Παρτιζάν (+14,5) λόγω της κουραστικής εβδομάδας που είχε η Σιένα.

Η Ζαλγκίρις υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε και οι Τούρκοι θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να κρατήσουν το πλεονέκτημα για την πρωτιά έναντι του Ολυμπιακού. Η Ζαλγκίρις είναι ουσιαστικά αποκλεισμένη, αλλά όχι και αδιάφοροι, όμως η Φενέρ καλείται πλέον να αποδείξει ότι μπορεί και στα κρίσιμα. Θα εμπιστευτώ το ρόστερ των Τούρκων, παρά την απώλεια του Τουρκσάν και θα προτιμήσω τη Φενέρ για νίκη, αλλά και στο χάντικαπ (-3,5) θα πάω με τη Φενέρ.

Την Πέμπτη, η Ρόμα υποδέχεται την Μπαρτσελόνα, η οποία θα πρέπει να κερδίσει παρά το κουραστικό τετραήμερο στο Final-8, που… άξιζε τον κόπο λόγω της κούπας, αλλά δεν παύει να είναι εξαντλητικό. Παρόλα αυτά, η Ρόμα είναι στο Top-16 για να… συλλέξει εμπειρίες, όπως είπε ο προπονητής της και δεν βλέπω πώς θα πάρει αυτό το ματς. Η Μπαρτσελόνα θέλει τη νίκη για να παίξει με τη Μακάμπι έχοντας και το μαξιλάρι ασφαλείας της διαφοράς, οπότε θα πάω με τη νίκη της Μπαρτσελόνα.

Απ’ την άλλη, πολύ πιο δύσκολο έργο θα έχει η Μακάμπι απέναντι στην Ολίμπια στη Λιουμπλιάνα. Οι Ισραηλινοί πάνε στην καλύτερη, ίσως, έδρα της Ευρωλίγκας φέτος, όπου η Ολίμπια έχει χάσει ένα ματς με 1 πόντο από την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης μόνο. Η Μακάμπι, όμως, δεν έχει περιθώριο για απώλειες, καθώς αν χάσει αποχαιρετά την 1η θέση του ομίλου και το ματς με την Μπάρτσα θα είναι ουσιαστικά αδιάφορο. Θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί και στα πιο δύσκολα, θα πρέπει να δείξει ότι φέτος έχει το μέταλλο για το φάιναλ φορ. Δεδομένων αυτών, θα πάω με τη νίκη της Μακάμπι.

Προτάσεις ως τώρα: 168 +6
Εκκρεμούν: 6 (168 ολοκληρωμένες)
Επιβεβαιώθηκαν: 107
Διαψεύστηκαν: 61

Β.Π. the “Expendable”

About nikolask11

Check Also

Τελικός Ευρωλίγκας!

  Η μέρα του τελικού της Ευρωλίγκας έφτασε. Ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι θα κονταροχτυπηθούν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *