Home / NBA / Σαββατοκύριακο μαγείας!

Σαββατοκύριακο μαγείας!

Ολοκληρώθηκε ένα ακόμα all-star game του NBA και, όπως κάθε χρόνο, μας κράτησε καθηλωμένους και μας έκανε να μελαγχολήσουμε. Θέαμα, ομορφιά, γκλάμουρ, μπάσκετ, διαγωνισμοί, κι όποιος δεν ζήλεψε που δεν ήταν εκεί, μάλλον… λέει ψέματα.

Δεν έχει και τόση σημασία ποιος κέρδισε κάθε διαγωνισμό, αν ο Κόμπι ή ο ΛεΜπρον άξιζαν το MVP στο ματς (η νέα… διαμάχη που έχει ξεσπάσει) ή αν ο ΜακΓκι κάρφωσε με περισσότερη φαντασία από τον Γκρίφιν. Αυτό που μετράει είναι ότι το μπάσκετ ντύθηκε με τα καλύτερά του και έδωσε ξανά μαθήματα ομορφιάς στους απολίτιστους, που όμως συνεχίζουν το βιολί τους.

Το Age of Basketball ετοίμασε ένα μεγάλο αφιέρωμα στο all-star game με… λίγα λόγια και πολλές, πολλές εικόνες! Ας απολαύσουμε την original γιορτή του μπάσκετ:

Όπως κάθε χρονιά οι διαγωνισμοί ήταν αυτοί που έκλεψαν την παράσταση και στο Λος Άντζελες. Οι παρουσιαστές έδωσαν τα ρέστα τους, όπως και όλοι οι συμμετέχοντες (αν είδατε το all-star στο διαδίκτυο ή στην τηλεόραση, ελπίζω να το κάνατε με την αγγλική αναμετάδοση και όχι με την απαράδεκτη και χωρίς κανένα νόημα της Nova).

Όλοι περίμεναν τα καρφώματα, αλλά το θέαμα ξεκίνησε από νωρίς. Στο shooting-stars το Τέξας (περσινοί νικητές, με Ντιρκ, Ρονίκα Χότζες και Κένι Σμιθ) έκανε τον καλύτερο χρόνο απ’ όλους (31 δευτερόλεπτα) αλλά… σε λάθος γύρο, καθώς παρότι 16 δευτερόλεπτα καλύτεροι από τους άλλους φιναλίστ (Ατλάντα) στον ημιτελικό, ο τελικός ήταν άλλη ιστορία και το τρίποντο από το κέντρο… δεν έμπαινε με τίποτα. Έτσι, ο Χόρφορντ και η παρέα του (Κόκο Μίλερ, Στιβ Μίλερ) πήραν τη νίκη με χρόνο 1:10.

Κι αν το shooting-stars δεν είχε θεαματικό χρόνο, δεν ισχύει το ίδιο και για το skills challenge. Μπορεί ο περσινός νικητής (Νας) να έλειπε, αλλά το θέαμα ήταν υψηλό και… ταχύτατο! Θα σταθώ μια στιγμή στην πρωτοβουλία του NBA να «συνδέσει» κάθε παίκτη με ένα παιδί και να δώσει χρήματα για υποτροφίες στα παιδιά. Για μένα αυτή ήταν η μεγαλύτερη στιγμή του τριημέρου, η μόρφωση και η παιδεία είναι ανεκτίμητα αγαθά και η ευκαιρία πρόσβασης σε αυτά είναι ευκαιρία ζωής. Κάθε παίκτης είχε ένα παιδί στην «ομάδα του» και το παιδί του νικητή έπαιρνε 30.000 δολάρια υποτροφία για το κολέγιο (όταν θα φτάσει εκεί). Τα υπόλοιπα κέρδιζαν κι αυτά υποτροφίες μικρότερου μεγέθους.

Στο αγωνιστικό μέρος του διαγωνισμού, ο Στέφεν Κάρι κέρδισε τους Ουέστμπρουκ, Πολ, Ρόουζ και Ουόλ, κάνοντας το μόνο χρόνο κάτω από 30 δευτερόλεπτα στο διαγωνισμό (28.2) στον τελικό. Ο Κάρι κέρδισε τον Ουέστμπρουκ στον τελικό, ενώ μετά δήλωσε ότι το NBA θα πρέπει να δυσκολεύσει την πρόκληση: «Ίσως κάποιες ανορθόδοξες ντρίμπλες, πίσω από την πλάτη, κάτω από τα πόδια, σταυρωτή με δυο μπάλες, να το κάνει δύσκολο να περνάμε από τους κώνους, να δείξουμε τα προσόντα μας». Δίπλα του η πιτσιρίκα Κάρεν Μπατάνι έπλεε σε πελάγη ευτυχίας: «Σε ευχαριστώ τόσο πολύ που κέρδισες. Αυτή είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου». Και για τον Κάρι… δεν ήταν άσχημη.

Στα τρίποντα ήταν η… βραδιά των Σέλτικς. Είχαν δύο διαγωνιζόμενους, είχαν τον περσινό νικητή, είχαν τον παίκτη που πρόσφατα πέρασε πρώτος όλων των εποχών στα τρίποντα στο NBA, αλλά κέρδισε το Μαϊάμι και ο Τζέιμς Τζόουνς. Ο Άλεν έκανε μακράν τον καλύτερο πρώτο γύρο (20 πόντοι), ο Πιρς πρόσθεσε σασπένς παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό στο τελευταίο σουτ με την πολύχρωμη μπάλα, αλλά στον τελικό, παρότι αμφότεροι πήγαν καλά, ο Τζόουνς ήταν καλύτερος και με 21 πήρε την πρώτη θέση! «Έκπληξη» για τους άλλους, όπως τη χαρακτήρισε ο Πιρς, «εξιλέωση» για τον νικητή, όπως είπε ο ίδιος: «Δυο χρόνια πριν έκανα εγχείρηση στον καρπό του χεριού που σουτάρω και γκρεμίστηκε ο κόσμος μου. Αναρωτιόμουν αν θα είναι ποτέ ξανά το σουτ μου το ίδιο. Αυτή είναι η εξιλέωσή μου. Πάντα ήθελα να αποδείξω ότι είμαι ένας από τους καλύτερους σουτέρ στο πρωτάθλημα. Νομίζω ότι αυτό έκανα απόψε».

Στα καρφώματα δεν είδαμε κάτι εξωφρενικό, αλλά τουλάχιστον… όλοι κάρφωσαν σε όλες τις προσπάθειες (Χάουαρντ, πάλι εσύ;). Μπορεί το μπάσκετ να μην έχει λόγο να ορίσει το κάρφωμα στους κανόνες του, αλλά το… Slamball που το κάνει, μιλάει για καλάθι με το χέρι να ακουμπά το στεφάνι. Οπότε, πάλι καλά που ο φετινός νικητής κάρφωσε για να κερδίσει κι όχι όπως πριν 3 χρόνια.

Ο Γκρίφιν είχε ανεβάσει τον πυρετό στα ύψη, πήγε να μας τρελάνει όλους στο πρώτο κάρφωμα, αλλά μετά από δύο άστοχες προσπάθειες το άλλαξε ελαφρώς και έβγαλε το… απίστευτο από την υπόθεση. Τη μεγαλύτερη φαντασία είχαν τα καρφώματα του Τζαβάλ ΜακΓκι στον πρώτο γύρο (με δυο μπασκέτες και με 3 μπάλες), αλλά στον τελικό ο σέντερ των Ουίζαρντς… είχε τερματίσει από ιδέες. Ο Γκρίφιν δεν έκανε κάτι το εξωπραγματικό, το πρώτο του κάρφωμα στον τελικό ήταν πάρα πολύ δύσκολο, αλλά όχι και πρωτότυπη ιδέα, ενώ στο δεύτερο προτίμησε να κάνει… το απόλυτο poster παρά κάτι δύσκολο. Η φωτογραφία με τον Γκρίφιν να πηδά πάνω από αυτοκίνητο είναι πολύ θεαματική, αλλά η δυσκολία του καρφώματος μέτρια. ΝτεΡόζαν και Ιμπάκα αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο, με τον Ιμπάκα να έχει μάλλον την καλύτερη παρουσίαση (και να πατάει πραγματικά πίσω από τη γραμμή των βολών και να καρφώνει) και τον ΝτεΡόζαν να κάνει πολύ δύσκολα καρφώματα. Όλος ο διαγωνισμός σε βίντεο παρακάτω.

Αυτή που πραγματικά έκλεψε την παράσταση στο διαγωνισμό ήταν η επιτροπή, που απαρτιζόταν από τους Κλάιντ Ντρέξλερ, Τζέιμς Ουόρθι, Ντομινίκ Ουίλκινς, Μπρεντ Μπάρι και Τζούλιους Έρβινγκ. Τι… διαγωνισμός θα ήταν αυτός! Ούτε στα όνειρά μας!

Ο αγώνας ήταν όπως πάντα το κερασάκι στην τούρτα, έληξε με τη Δύση νικήτρια με 148-143, με την Ανατολή να μειώνει στο τέλος. MVP αναδείχτηκε ο Κόμπι Μπράιαντ, δίκαια, καθώς ήταν ο καλύτερος από τους νικητές. Ο Κόμπι είχε 37 πόντους και 14 ριμπάουντ με 14/26 σουτ εντός παιδιάς. Ξεκάθαρα είχε βαλθεί από την αρχή να βγει MVP, παίζοντας στη λογική του «από το all-star όλοι θυμούνται μόνο τον MVP και MVP βγαίνει αυτός που σκοράρει περισσότερο». Πάσα έδινε μόνο από λάθος, αλλά το ευχαριστήθηκε κι αυτός και όσοι είδαν το ματς. Ο Ντουράντ είχε 34 πόντους με 11/23 σουτ, ενώ από την Ανατολή ο ΛεΜπρον Τζέιμς είχε 29 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ενώ 29 πόντους είχε και ο Στανταμάιρ.

Το ματς πήγε πάρα, μα πάρα, πολύ γρήγορα και οι 291 πόντοι του είναι ρεκόρ για all-star παιχνίδι που δεν έχει πάει παράταση. Ο ΛεΜπρον έγινε ο δεύτερος μετά τον Τζόρνταν που κάνει triple-double στο all-star game, ενώ ο Κόμπι, πλέον, ισοβαθμεί με τον Μπομπ Πέτιτ στην πρώτη θέση των MVP με 4 έκαστος.

Πριν το ματς… μάθαμε και τον μόνο, προφανώς, άνθρωπο στον κόσμο που δεν είχε ακούσει ποτέ το όνομα του Τζάστιν Μπίμπερ, καθώς ο παρουσιαστής του γηπέδου τον είπε… «Τζάστιν Μπέρμπερ» όταν μιλούσε για το ματς των celebrities!

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο ΛεΜπρον πήγε να κάνει τον… μάγκα, ταπώνοντας τον Κόμπι σε κάρφωμα, ο Κόμπι του κάρφωσε μέσα στα μούτρα, τον έκανε… poster και η φάση ψηφίστηκε το highlight του all-star game. Ούτε επίτηδες να το κάνει αυτό το παιδί από το καλοκαίρι του 2010…

Φωτογραφίες και βίντεο από το all-star:

Φωτογραφίες από τα καρφώματα και τον αγώνα:

Βίντεο Κόμπι και ΛεΜπρον και κάρφωμα Κόμπι:

Σε βίντεο όλος ο διαγωνισμός καρφωμάτων:

Ο ΛεΜπρον αστείευεται λέγοντας… τι θα έκανε του Γκρίφιν αν κατέβαινε στα καρφώματα, όπου θα κάρφωνε πάνω από μια καμηλοπάρδαλη:

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *