Home / Α1 / Τρομερός Πάρκερ και η ουρά φλέγεται!

Τρομερός Πάρκερ και η ουρά φλέγεται!

Ακόμη περισσότερο έμπλεξε η κατάσταση στην Α1 μετά τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας της 19ης αγωνιστικής. Ο Παναθηναϊκός έμεινε κοντά στον Ολυμπιακό περνώντας με 57-98 από τον Άγιο Θωμά και το Μαρούσι, ενώ ο Άρης κέρδισε τον Κολοσσό με 75-66 για να μοιραστεί την 4η θέση του πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο, που επικράτησε με 82-77 του Ηλυσιακού.

Όμως, ο Ηλυσιακός ήταν ο μόνος από την ουρά που έχασε, καθώς ο Ηρακλής με τρομερό Σμους Πάρκερ κέρδισε 83-79 την Καβάλα και η ΑΕΚ κέρδισε με 64-60 το Περιστέρι, για να ωθήσει τριπλή ισοβαθμία στη μάχη της παραμονής!

 
ΑΡΗΣ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ 75-66

Εύκολη νίκη για τον Άρη απέναντι στον Κολοσσό στο άδειο σχεδόν Αλεξάνδρειο, αφού οι οργανωμένοι δεν κάνουν την εμφάνισή τους. Οι «κίτρινοι» είχαν τον πλήρη έλεγχο του ματς, φλέρταραν με την ιδέα της διαφοράς του πρώτου αγώνα, αλλά αυτή τουλάχιστον, ο Κολοσσός την ήλεγξε χωρίς πρόβλημα.

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς πήρε το πρώτο εντός έδρας ροζ φύλλο στη θητεία του, ενώ ξεκάθαρα ακόμη μαθαίνει το ρόστερ. Και από αυτό το ματς φαινόταν ότι ο Σούμποτιτς, δικαιολογημένα, δεν έχει πλήρη εικόνα των παικτών του, ούτε νιώθει άνετα με το υλικό που έχει στα χέρια του ακόμα, οπότε παίζει με αυτούς που τον βολεύουν σε αυτό που θέλει, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει… ότι θα τους βγάλει τη γλώσσα. Δεν είναι καιρός για πειραματισμούς και ο Σούμποτιτς μπορεί να το αντιληφθεί αυτό. Έτσι, είδαμε στο ματς τον Μπράουν για 40 λεπτά και τον Χαραλαμπίδη, που ήταν ο καλύτερος του γηπέδου, για σχεδόν 38,5.

Ουσιαστικά μια περίοδο άντεξε ο Κολοσσός, με το σκορ στο 10ο λεπτό να είναι 20-20, αλλά μετά ο Άρης ήταν αρκετά καλύτερος. Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την άμυνά τους, οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν κάτι αντίστοιχο επιτρέποντας στον Άρη να βρει πολλά ελεύθερα σουτ και να είναι πολύ εύστοχος. Ο Κολοσσός δύσκολα θα έβρισκε καλύτερη ευκαιρία να κερδίσει μέσα στο Αλεξάνδρειο, καθώς ο Άρης παίζει σα να είναι σε περίοδο μονταρίσματος, με τους παίκτες να προσπαθούν να αφομοιώσουν αυτά που τους λέει ο Σούμποτιτς, έχοντας παράλληλα στο μυαλό τους και την πίεση του αποτελέσματος. Αυτό οδηγεί σε λάθη, 26 συγκεκριμένα στο ματς με τον Κολοσσό.

Παρά τα 26 λάθη του Άρη, ο Κολοσσός είχε πάλι επιθετικό πρόβλημα, καθώς πέραν του Καλάθη (και δευτερευόντως του Παππά) δεν υπάρχει σκόρερ στην ομάδα. Όταν ο Ασημακόπουλος και ο Χαρίσης δεν είναι σε καλή μέρα επιθετικά ο Κολοσσός κολλάει και έχει νεκρά διαστήματα, όπως έγινε και στον αγώνα. Αν σε αυτό προσθέσουμε τα 20 λάθη του Κολοσσού, που εν πολλοίς «έσβησαν» τα λάθητ ου Άρη, αλλά και το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να παίξουν σκληρή άμυνα, τότε εύκολα φτάνουμε στην τελική νίκη του Άρη, ιδίως αν προσμετρήσουμε και τα 29-18 ριμπάουντ.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Άρη να πηγαίνει από το 26-24 στο 34-24 με 8-0 και να μην κοιτάει ποτέ ξανά πίσω του. Η διαφορά έμεινε στις παρυφές των 10 πόντων ως το τέλος του ημιχρόνου (41-31 και τελικά 43-35), κάτι που έγινε και στην 3η περίοδο με τον Κολοσσό να μην μπορεί να πλησιάσει κάτω από τους 8 πόντους σε όλο το δεκάλεπτο. Στο 30ο λεπτό ο Άρης ήταν στο 60-46 από το καλάθι και φάουλ του Μπορόβνιακ και πλέον φλέρταρε με τη διαφορά, καθώς με το που άρχισε η περίοδος πήγε στο 62-46 και στο 65-48 από τρίποντο του Χαραλαμπίδη λίγο αργότερα. Ο Καλάθης αφυπνίστηκε και με 6 δικούς του πόντους ο Κολοσσός μείωσε στους 9 μετά από καλάθι του Τσάμη στο 38ο λεπτό για να τελειώσει το θέμα της ανατροπής της διαφοράς των 19 πόντων του πρώτου αγώνα. Χαρακτηριστικό, πάντως, της ευκολίας με την οποία κέρδισε ο Άρης είναι το γεγονός ότι ο Κολοσσός πλησίασε στους 7 πόντους για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο λίγα δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή.

Καλύτερος του γηπέδου ο Χαραλαμπίδης με 24 πόντους και 5/5 τρίποντα, πολύ καλός ο Ταπούτος με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Μπορόβνιακ είχε 16 πόντους, 8 ριμπάουντ, αλλά και 7 λάθη. Το θέμα είναι ότι οι αυτοματισμοί λείπουν και ο Άρης έχει αρχίσει να στηρίζεται στην καλή μέρα παικτών του, που κάνει ορισμένους να μην νιώθουν άνετα και να μένουν «εκτός αγώνα» στις κακές τους βραδιές (ο Τάκερ είχε 0/1 σουτ σε 19 λεπτά).

Στη βαθμολογία ο Άρης είναι αυτή τη στιγμή μια νίκη κάτω από την 3η θέση μαζί με τον Πανιώνιο, ενώ ο Κολοσσός έχει υποχωρήσει στο 8-11 και φαίνεται ότι μέχρι το τέλος θα κινηθεί σε πιο ρηχά νερά, απόρροια των κακών επιλογών στους ξένους.

ΜΑΡΟΥΣΙ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ 57-98

Περίπατο έκανε ο Παναθηναϊκός στον Άγιο Θωμά, κερδίζοντας με 41 πόντους το Μαρούσι και το μόνο που ξεχώρισε στην αναμέτρηση ήταν ένα επεισόδιο ανάμεσα στον Φώτση και τον Κλεμέντε στο τέλος, αλλά και ο τραυματισμός του Μπάγκαριτς στη μέση.

Το παιχνίδι ανήκε στον Παναθηναϊκό από την αρχή ως το τέλος, ιδίως μετά το 10-6 με 2 τρίποντα του Χαριτόπουλου. Ο Μπάγκαριτς πάλευε και δυσκόλευε τον Παναθηναϊκό, αλλά πολύ γρήγορα Καϊμακόγλου και Βουγιούκας έτρεξαν ένα 10-1 για να προσπεράσουν οι «πράσινοι» και να τελειώσουν το ματς. Ο Μπράγκαριτς στο 7ο λεπτό τραυματίστηκε στη μέση, έφυγε για τα αποδυτήρια και η όποιες ελπίδες ή ψευδαισθήσεις ελπίδας υπήρχαν στο Μαρούσι τελείωσαν.

Όταν βγήκε ο Μπάγκαριτς από το ματς το σκορ ήταν 11-14 για τον Παναθηναϊκό και 7 λεπτά αργότερα ήταν στο νταμπλ-σκορ, 17-36 με σερί 6-22 για τους «πρασίνους» (και 0-12 από το 17-24). Το Μαρούσι δεν μπορούσε να αντιδράσει, καθώς ο Ομπράντοβιτς ήταν φανερό ότι ήθελε τους παίκτες του στην «τσίτα», κάνοντας συνεχώς αλλαγές και φωνάζοντας ως το τέλος. Πάντως, κι έτσι, δεν εξιλεώθηκαν για την εικόνα τους στο ματς με τη Λιέτουβος, με τον Σέρβο προπονητή να έχει ακόμα το μυαλό του εκεί στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς.

Η διαφορά κινούταν στα όρια του νταμπλ σκορ ως το ημίχρονο, 20-40, 22-44, 27-53, ενώ λίγα άλλαξαν στην επανάληψη. Πρώτη φορά στο 28ο λεπτό η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 30 πόντους (38-69 από το καλάθι του Τέπιτς) μετά από σερί 0-11, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν χαλάρωσε ούτε στην 4η περίοδο. Ένα ακόμα σερί 10-2 αυτή τη φορά, ανέβασε τη διαφορά στο +41 για τον Παναθηναϊκό στη λήξη ακριβώς του αγώνα.

Χαρακτηριστικό του γεγονότος ότι ο Παναθηναϊκός δεν χαλάρωσε ως την εκπνοή ήταν ότι η μεγαλύτερη διαφορά στο ματς (+41) επιτεύχθηκε στο 55-96 σχεδόν μισό λεπτό πριν το φινάλε. Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν απόλυτα, είχαν 45 ριμπάουντ (25 το Μαρούσι), 20 ασίστ (10 το Μαρούσι) και μόλις 8 λάθη (12 το Μαρούσι), ενώ σούταραν με 64% στα δίποντα (32/50). Απ’ την άλλη περιόρισαν τους αντιπάλους τους σε 16/54 εντός παιδιάς (30%) σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός πέρασε σαν τρένο και ποδοπάτησε το Μαρούσι.

Στην εκπνοή ο Φώτσης με τον Κλεμέντε πήγαν να τα… χαλάσουν όλα. Ο Φώτσης πέταξε την μπάλα στον Κλεμέντε, εκείνος νευρίασε και του την… επέστρεψε στα μούτρα και η χαρακτηριστική εικόνα είναι αυτή του Ομπράντοβιτς να ξεχνάει κανονισμούς και… νόμους και να τρέχει αλαφιασμένος να σταματήσει τον παίκτη του. Ο «Ζοτς» προφανώς και είχε «flashback» με τα όσα έκανε ο Φώτσης (με τον Τσαρτσαρή) στο καλοκαιρινό ματς με τη Σερβία και… τα είδε όλα! Ευτυχώς για όλους το θέμα έμεινε εκεί, καθώς όλοι οι υπόλοιποι ήταν ήρεμοι.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Ομπράντοβιτς χρησιμοποίησε και τους 12 του ρόστερ, πίεσε την ομάδα να συνεχίσει να αποδίδει, ενώ ξεκούρασε και τους βασικούς, οι οποίοι έπαιξαν λιγότερο. Καλύτερος ήταν ο Ίαν Βουγιούκας με 21 πόντους σε 21 λεπτά, ενώ Περπέρογλου, Φώτσης, Καϊμακόγλου και Νίκολας είχαν αρκετή όρεξη, μαζί με τον Τσαρτσαρή.

Από το ματς κρατάμε ότι ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι αήττητος από κάθε άλλη ομάδα εκτός Ολυμπιακού, ενώ το Μαρούσι έπεσε στο 11-8 και μπορεί να έχει συγκάτοικο στην 3η θέση, αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει τον Ίκαρο την Κυριακή.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 82-77

Νίκη που τον φέρνει ξεκάθαρα στη μάχη της τετράδας έκανε ο Πανιώνιος με τον Ηλυσιακό, αφού κατάφερε να ξεπεράσει την καταπληκτική βραδιά του Μπάξτερ, αλλά και την υψηλή ευστοχία του Ηλυσιακού. Με δύο τρίποντα του Ζερμέν Άντερσον, ο Πανιώνιος πήρε τη νίκη στο τέλος και, πλέον, απέχει 1 νίκη από την 3η θέση, όντας 4ος μαζί με τον Άρη (εκκρεμεί το ματς του ΠΑΟΚ που αν κερδίσει τους περνάει). Απ’ την άλλη, ο Ηλυσιακός ήταν ο μόνος από τους τρεις της ουράς που δεν κέρδισε αυτή την εβδομάδα, για να βρεθεί «αγκαλιά» με τους άλλους δύο και η μάχη για την παραμονή να ανάβει για τα καλά.

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα δεκάλεπτο στο οποίο κυριάρχησαν στο παρκέ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα, πήραν το προβάδισμα μετά τα μισά της πρώτης περιόδου και μετέτρεψαν το 8-10 σε 25-16 με σερί 17-6. Μπάρλος και Κόβιλ ήταν οι καλύτεροι, αλλά βοήθησε και η περιφέρεια στο σκοράρισμα για να έρθει αυτό το προβάδισμα των 9 πόντων για τον Πανιώνιο το οποίο έγινε 11 με την έναρξη της 2ης περιόδου.

Ο Ηλυσιακός, όμως, ήταν καταπληκτικός στην επίθεση στο 2ο δεκάλεπτο, έχοντας 10/13 εντός παιδιάς και βάζοντας 26 πόντους σε 8 λεπτά, ενώ αν ήταν εύστοχος και στις βολές (4/8) θα είχε πάρει και σχετική διαφορά! Παρόλα αυτά μπόρεσε να προσπεράσει πριν τελειώσει το ημίχρονο, με τον Ντόσον και τον Μπάξτερ να είναι πολύ κινητικοί και τους Χατζή και Καρύδα να βοηθούν.

Το σκηνικό αντιστράφηκε πάλι στην 3η περίοδο, με τον Πανιώνιο να ανακτά την πρωτοβουλία μετά το 48-50. Ένα νεκρό διάστημα του Ηλυσιακού που είχε 5 λάθη και 0/6 σουτ επέτρεψε στον Πανιώνιο να τρέξει ένα 14-0 και να ξεφύγει με διψήφια διαφορά (62-50). Έτσι κύλησε το ματς ως το τέλος της περιόδου με τον Κυρίτση να μειώνει σε 64-56. Στο 4ο δεκάλεπτο ο Μπάξτερ πήρε το θέμα προσωπικά, άρχισε να παίζει μόνος του όλη την άμυνα του Πανιωνίου και μπόρεσε να μειώσει αρχικά σε 66-61 με καλάθι και φάουλ και 75-71 με δύο απανωτά τρίποντα στη συνέχεια. Πλησιάζοντας στο τελευταίο λεπτό ο Καρύδας μείωσε σε 75-73 με δύο βολές, αλλά τρία τρίποντα ήταν αυτά που έκριναν το ματς.

Το πρώτο ήταν του Άντερσον για το 78-73, το δεύτερο ήταν άστοχο του Χατζή αμέσως μετά και το τρίτο ήταν πάλι του Άντερσον στην επόμενη επίθεση για το 81-73 σχεδόν μισό λεπτό πριν τη λήξη, που καθάρισε το ματς για τον Πανιώνιο.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε κάθε στατιστικό τομέα, ριμπάουντ (33-28), ασίστ (16-14), λάθη (15-20) και κλεψίματα (11-7), αλλά παραλίγο να την «πατήσουν», αφού δεν μπόρεσαν να δυσκολέψουν τα σουτ για τους φιλοξενούμενους, που σούταραν με 51% στα δίποντα και 62% στα τρίποντα.

Μπάρλος, Μπατής, Αλέξιτς, Άντερσον και Κόβιλ έπαιξαν όλοι πολύ καλά έχοντας διψήφιο αριθμό πόντων και βοήθησαν αρκετά (όπως και οι Γιάνκοβιτς, Παραγιός), ενώ από τον Ηλυσιακό ο Μπάξτερ είχε 29 πόντους.

ΑΕΚ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 64-60

Νίκη-χρυσάφι για την ΑΕΚ επί του Περιστερίου, με την «Ένωση» να πιάνει στη βαθμολογία τον Ηλυσιακό και να βρίσκονται, πλέον, και οι τρεις μαζί με τον Ηρακλή. Αν η ΑΕΚ έχανε το Σάββατο, τότε θα ήταν πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα, αλλά οι παίκτες της έδειξαν ωριμότητα και χαρακτήρα σε ένα ματς πολύ νευρικό και κακής ποιότητας. Μαζί με τους παίκτες… εμφάνιση στο γήπεδο έκανε και αρκετός κόσμος, που θέλησε να στηρίξει την ομάδα στις κρίσιμες αυτές ώρες. Ας μην ξεχνάμε ότι για την ΑΕΚ ακολουθούν 2 ακόμη εντός έδρας ματς με Κολοσσό και Καβάλα που, αν τα πάρει, θα αλλάξει τη μοίρα της κατά πάσα πιθανότητα.

Απ’ την άλλη το Περιστέρι έχασε ευκαιρία να πλησιάσει στην 3η θέση, ενώ μέσα στο ματς ήταν πάρα πολύ κακό και μοιραία ηττήθηκε, αφού ο Αργύρης Πεδουλάκης μάλλον θα εύχεται να μην είχε δει ποτέ τη 2η περίοδο της ομάδας του. Κακές επιλογές, μπάσκετ χωρίς λογική και με βεβιασμένες ενέργειες ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στο παιχνίδι του Περιστερίου που, αν ήταν λίγο καλύτερο θα είχε κερδίσει, καθώς η ΑΕΚ ήταν κι αυτή κάτω του μετρίου και με πάρα πολύ άγχος στην 4η περίοδο.

Εκεί πήγε η «Ένωση» να χάσει το ματς, με τον Κορωνιό να βάζει τον Καλλινικίδη για πρώτη φορά στον αγώνα (λίγο πριν το τέλος της 3ης) βλέποντας τους παίκτες του να έχουν γίνει υπερβολικά νευρικοί. Έτσι, στράφηκε προς την αμυντική ενέργεια του Καλλινικίδη για να μειώσει την «αιμορραγία», καθώς έβλεπε ότι το Περιστέρι πλησίαζε αργά αλλά σταθερά. Η κίνηση πέτυχε, ο Καλλινικίδης είχε καθοριστικές άμυνες πάνω σε Μότσνικ και Μάντζαρη, χειροτερεύοντας ακόμα περισσότερο την κυκλοφορία στην επίθεση του Περιστερίου και η ΑΕΚ κέρδισε, με τον Ντικούδη και τον Νικολαΐδη να έχουν αναλάβει το επιθετικό κομμάτι.

Το παιχνίδι ήταν κλειστό από την αρχή του, αλλά η ΑΕΚ μπήκε πιο παθιασμένα και μπόρεσε να έχει τον έλεγχο σε κάθε δεκάλεπτο. Η πρώτη περίοδος ήταν καλή επιθετικά και για τις δύο ομάδες, κάτι που καταμαρτυρεί και το 24-21. Η ΑΕΚ πήρε πρώτο προβάδισμα στο ματς στο 4-2 και δεύτερο στο 20-18, αλλά δεν το έχασε ξανά ως τη λήξη της αναμέτρησης.

Σα να… στέρεψε η κάνουλα με τα καλάθια έπαιζαν οι δύο ομάδες στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η προσοχή δόθηκε στις άμυνες και στην επίθεση… ό,τι λάχει. Πολλές λανθασμένες επιλογές, κακή κίνηση και κυκλοφορία, «σκοτωμένα» σουτ και από τις δύο πλευρές και συνολικά 5 εύστοχα σουτ σε όλη την περίοδο. Η ΑΕΚ ευτύχησε βάλει τα τρία και να τα… βάλει και τρίποντα, για να διαμορφωθεί το 9-5 του δεκαλέπτου αυτού.

Η ΑΕΚ είχε 5 λάθη και 3/12 σουτ στο δεκάλεπτο, αλλά ξεκίνησε με 2/4 για να προηγηθεί με 30-21, ενώ το Περιστέρι που έκανε πιθανότατα το χειρότερό του δεκάλεπτο στο πρωτάθλημα, είχε 5 λάθη και 2/12 σουτ, αλλά μπήκε με 0/5 και 1/10 για να μείνει πίσω.

Η ΑΕΚ, μετά το ημίχρονο ήταν σαφώς βελτιωμένη, φάνηκε να ελέγχει το ματς και έδειχνε ότι θα το πάρει σχετικά εύκολα. Είχε διαφορά 8 πόντων για αρκετή ώρα, ενώ ξεπέρασε τους 10 στο 25ο λεπτό με τον Ντικούδη να γράφει το 45-34. Η διαφορά έμεινε στους 11 ως το 53-42, με τον Κορωνιό να βλέπει ότι η ομάδα του είχε αρχίσει να κουράζεται αμυντικά και το Περιστέρι έφτανε πιο εύκολα στο καλάθι (10 πόντοι στα τελευταία 4 λεπτά του δεκαλέπτου ενώ είχε 13 στα προηγούμενα 16).

Έτσι, στο ματς πέρασε ο Καλλινικίδης για να βελτιώσει την αμυντική παρουσία των γηπεδούχων. Τα νέα από τη Θεσσαλονίκη δεν ήταν καλά (ο Ηρακλής κέρδιζε την Καβάλα) και η ΑΕΚ είχε όλο το άγχος και την πίεση του κόσμου στην 4η περίοδο. Αποτέλεσμα να είναι νευρική και άστοχη και το Περιστέρι να καταφέρνει πολύ γρήγορα (σε 2,5 λεπτά) να μειώσει στους 5 πόντους (53-48) με την ΑΕΚ να μην έχει σκοράρει ακόμα στην 4η περίοδο.

Το λέι απ του Καλλινικίδη και το δίποντο του Καστλ άξιζαν το καθένα… 100 κιλά χρυσάφι, καθώς ήρθαν σε μια ώρα που η ΑΕΚ έμοιαζε να τα έχει χαμένα επιθετικά. Αυτά την κράτησαν μπροστά στο σκορ μπαίνοντας στο τελευταίο τρίλεπτο αλλά το ματς πια ήταν ντέρμπι. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τρίποντο και ντάιβ μετά μείωσε σε 59-57, ο Νικολαΐδης ήταν εύστοχος σε βολές, και μετά ο νεαρός πλέι μέικερ του Περιστερίου έκανε το λάθος που μάλλον έκρινε τον αγώνα. Το pick ‘n’ roll με τον Βρκιτς χάλασε από την καλή άμυνα και ο Μάντζαρης αναγκάστηκε να πετάξει ουσιαστικά την μπάλα από το τρίποντο. Όταν ο Σκοτ μια επίθεση αργότερα πήρε τρίποντο και ευστόχησε (62-60) η ΑΕΚ έδωσε την μπάλα στα χέρια του Νικολαΐδη που με 2 ακόμα βολές καθάρισε για την ομάδα του.

Η συνέχεια στην ουρά αναμένεται καυτή, με τα πάντα να κρέμονται από μια κλωστή και 3 ομάδες να είναι ισόβαθμες.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΚΑΒΑΛΑ 83-79

Τεράστια νίκη για τον Ηρακλή που, από εκεί που έμοιαζε πριν δύο εβδομάδες χαμένος από χέρι, με δύο συνεχόμενες νίκες μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της παραμονής. Οι «κυανόλευκοι» στηρίχτηκαν στον απίστευτο Σμους Πάρκερ, που τα έκανε όλα και κέρδισε την άτυπη μάχη του με τον Μιλτ Παλάσιο για να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη.

Ο Ηρακλής σούταρε με 46% στα τρίποντα (12/26) και είχε περισσότερα ριμπάουντ, ενώ η Καβάλα έπαιζε πιο οργανωμένα επιθετικά (8-18 οι ασίστ) και ήταν πιο εύστοχη στα δίποντα (55%). Αμφότερες οι ομάδες ήταν «τραγωδία» στις βολές με τους γηπεδούχους να έχουν 17/28 και τους φιλοξενούμενους 16/25, και οι δύο δηλαδή κάτω από 65%.

Η Καβάλα μπήκε πιο καλά στο ματς και προηγήθηκε με 8-18 μετά το 4-4 με τον Καραποστόλου και τον Αγγελόπουλο να κάνουν τη διαφορά. Ο Ηρακλής, όμως, δεν άφησε το ματς να του ξεφύγει από τα χέρια και μετά το 15-25 είδε τον Πάρκερ να σκοράρει 11 πόντους με 3 τρίποντα για το 28-29 στο τέλος του δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να πάρουν το προβάδισμα στο 15ο λεπτό με το τρίποντο του Αγγελακόπουλου (41-40), ενώ το πρώτο ημίχρονο των πολυβόλων ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες στο 56-47, αφού Κόλεμαν και Μαρμαρινός φρόντισαν να οδηγήσουν καλά την ομάδα τους στα αποδυτήρια, με τον Πάρκερ να έχει ήδη 19 πόντους.

Η επανάληψη ήταν πιο… λογική, με τις δύο ομάδες να βλέπουν ότι δεν μπορούσαν να βρουν σταθερότητα στο ρυθμό τους παίζοντας τόσο επιθετικά. Έτσι, στράφηκαν στην άμυνα και όλη η περίοδος κύλησε με τη διαφορά από τους 6 ως τους 13 υπέρ του Ηρακλή, για να κλείσει με βολές του Πάρκερ στο 71-61. Το 75-61 στην αρχή της 4ης περιόδου έδειχνε ότι ο Ηρακλής ίσως δεν είχε ιδιαίτερα αγχωτικό βράδυ στο φινάλε, αλλά ο Παλάσιο και ο ΜακΊντος είχαν διαφορετική γνώμη. Το τρίποντο του δεύτερου έφερε το ματς στο 80-76 περίπου 1,5 λεπτό πριν το τέλος. Ο ίδιος αστόχησε σε τρίποντο στον αιφνιδιασμό αμέσως μετά και το ματς πήγε στις βολές.

Ο Ηρακλής είχε 3/6, αλλά ευτύχησε να πάρει ένα επιθετικό ριμπάουντ ενδιάμεσα και να δει τον Γιόροβιτς και τον ΜακΊντος να αστοχούν σε αλλεπάλληλα σουτ στο 82-76 με μισό λεπτό να απομένει. Όταν ο Παλάσιο σκόραρε για τρεις ήταν πια αργά, ενώ το λάθος του Πάρκερ στην τελευταία επίθεση που έδωσε ένα ακόμα τρίποντο στην εκπνοή για την Καβάλα, ουσιαστικά δεν σήμαινε τίποτα με τη διαφορά στους 4 πόντους.

Ο Πάρκερ τελείωσε το ματς με 30 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 κερδισμένα φάουλ (6 λάθη) με 5/11 δίποντα, 4/6 τρίποντα και 8/13 βολές, σε μια καταπληκτική εμφάνιση, ενώ το «αντίπαλο δέος», Μιλτ Παλάσιο, είχε 23 πόντους, 7 ασίστ και 7 κερδισμένα φάουλ (2 λάθη) με 6/10 δίποντα 1/3 τρίποντα και 8/10 βολές.

Έτσι, η Καβάλα έπεσε σε αρνητικό ρεκόρ, 9-10, και απέχει 2 νίκες από την 3η θέση. Ο Πρίφτης σκέφτεται ακόμα την παραμονή και θέλει μια νίκη για την ομάδα του (αν και απέχει 4 από τις 3 της ουράς), ενώ ανακοίνωσε ότι θα πάρει και παίκτη μέσα στην εβδομάδα.

Νίκος Κουσούλης
Νώντας Κρεμαστής

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *