Home / NBA / Κο-Κο-Κόμπι τώρα και στην Κίνα!

Κο-Κο-Κόμπι τώρα και στην Κίνα!

Με αφορμή το all-star game του NBA, αλλά κι έναν διαγωνισμό καρφωμάτων που θα γινόταν στην Κίνα ο Τζέι Τσάου κάλεσε τον Κόμπι Μπράιαντ για να παίξει στο βίντεο κλιπ του νέου του τραγουδιού, γραμμένου για την περίσταση. Από τη συνεργασία βγήκε το τραγούδι, ένα διαφημιστικό της Sprite China και, μάλλον, αρκετό γέλιο, καθώς, ας το παραδεχτούμε, το τραγούδι είναι λίγο «κιτσαρία». Όμως, διασκεδαστικό…

Για να καταλάβετε τι εστί Τζέι Τσάου για την Ασία, ο τύπος είναι ένα από τα μεγαλύτερα pop είδωλα της ασιατικής ηπείρου, που, εσχάτως, προσπαθεί να κάνει καριέρα και στον υπόλοιπο πλανήτη. Έχει βγάλει 10 studio albums και 4 live, έχοντας πουλήσει περισσότερα από 28 εκατομμύρια αντίτυπα συνολικά παγκοσμίως. Μάλιστα, κάθε δίσκος του ξεχωριστά έχει πουλήσει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια αντίτυπα, κατόρθωμα σπάνιο, μιας και η Ασία μαστίζεται από την πειρατεία στη μουσική πολύ περισσότερο από τον δυτικό κόσμο.

Ο 32χρονος Τσάου είναι (κρατηθείτε) μουσικός, συνθέτης (έχει συνθέσει όλα τα δικά του τραγούδια), στιχουργός (έχει γράψει στίχους για όλα τα δικά του τραγούδια), μουσικός παραγωγός, σκηνοθέτης βίντεο κλιπ, σκηνοθέτης ταινιών, μοντέλο, σεναριογράφος και ηθοποιός. Δηλαδή… τα κάνει όλα.

Μόνο μπάσκετ δεν παίζει, οπότε είπε να καλέσει τον Κόμπι για το τραγούδι Tian Di Yi Dou, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Όλος ο κόσμος ένα καλάθι». Το τραγούδι γράφτηκε στο πλαίσιο της «Heaven and Earth Challenge» (σ.σ. Πρόκληση Ουρανού και Γης), που έχει σκοπό να «προμοτάρει τη δημιουργικότητα της νεολαίας, αλλά και έναν επερχόμενο διαγωνισμό καρφωμάτων στην Κίνα».

Το τραγούδι του πιο αναγνωρίσιμου μπασκετμπολίστα της εποχής στον κόσμο με τον 32χρονο καλλιτέχνη από την Ταϊβάν πρωτοπαρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου πριν το all-star game του NBA.

Το θέμα γνωστό, ο τραγουδιστής προκαλεί τον Κόμπι σε ένα παιχνίδι μπάσκετ, αλλά το πληρώνει ακριβά καθώς, παρά τις τρομερές ντρίμπλες και τα τσαλιμάκια του, ο Κόμπι τον ταράζει στην… τάπα. Τελικά στο τέλος ο Κόμπι υπογράφει αυτόγραφο στον Τζέι Τσάου σε μια μπάλα, την οποία ο τραγουδιστής δίνει σε ένα πιτσιρίκι σε κάποιο ανοιχτό γήπεδο, το οποίο του ζητάει και δικό του αυτόγραφο, με τη μουσική, τελικά, να συνεργάζεται με το μπάσκετ για έναν κοινό σκοπό, τα παιδιά.

Μπορεί ο Τσάου να χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην Ασία (είναι από τους καλλιτέχνες που έχουν κάνει προσωπική δουλειά σε κάθε επίπεδο δημιουργίας ενός δίσκου, ενώ έχει γράψει μουσική και για αρκετές ταινίες, κάποιες εκ των οποίων είναι γνωστές και στον δυτικό κόσμο), αλλά η αλήθεια είναι ότι το τραγούδι είναι αρκετά… ελαφρύ (το είδος είναι νεανική ασιάτικη pop με την οποία ελάχιστοι στον δυτικό κόσμο είναι εξοικειωμένοι ως άκουσμα).

Η καμπάνια απευθύνεται, βεβαίως, σε ηλικίες από 7-8 χρονών και πάνω, αλλά και πάλι, δεν μπορεί να μη μας έρθει στο μυαλό η χαώδης διαφορά με τον… προηγούμενο αιώνα και τη συνεργασία του τότε πιο αναγνωρίσιμου μπασκετμπολίστα στον κόσμο, με τον μεγαλύτερο καλλιτέχνη του πλανήτη.

Πάντως, διασκεδαστικό είναι το κλιπ, έχει και χιούμορ (ο Κόμπι σε κάποιο σημείο λέει «man» και ο Τσάου του απαντάει «I’m not your man»). Απολαύστε το, μαζί με τα γυρίσματα της διαφήμισης για την Sprite China.

Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού:

Σκηνές από τα γυρίσματα:

Η διαφήμιση της Sprite China:

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *