Home / NBA / «Πώς μπορεί τρεις τύποι να μην είδαν τι έγινε;»

«Πώς μπορεί τρεις τύποι να μην είδαν τι έγινε;»

Σε μια διαιτητική απόφαση κρίθηκε εν πολλοίς το πρώτο παιχνίδι της σειράς ανάμεσα στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και τους Ντένβερ Νάγκετς. Ο Πέρκινς έβαλε ένα φόλοου που κανονικά δεν έπρεπε να μετρήσει, οι Θάντερ προσπέρασαν με 1 λεπτό να απομένει και τελικά κέρδισαν τον αγώνα. Την επόμενη ημέρα το NBA εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει ότι το καλάθι ήταν παράνομο και δεν έπρεπε να μετρήσει.

«Στον Κέντρικ Πέρκινς παράτυπα κατοχυρώθηκε ένα καλάθι, ο οποίο θα έπρεπε να δοθεί ως επιθετική παρεμπόδιση μπασκέτας, με 1:05 να απομένει στο παιχνίδι της Κυριακής. Παρότι ένας παίκτης έχει το δικαίωμα να ακουμπήσει το διχτάκι όσο η μπάλα είναι εντός του κυλίνδρου πάνω από το στεφάνι, ο Πέρκινς ακούμπησε επίσης και την μπάλα όσο αυτή βρισκόταν εντός του κυλίνδρου, κάτι το οποίο στοιχειοθετεί παράβαση και συγκεκριμένα αποτελεί ‘goaltending’».

Το NBA δεν επιτρέπει με τους υπάρχοντες κανονισμούς να βλέπουν οι διαιτητές ριπλέι για φάσεις που αφορούν «goaltending» με τον Τζορτζ Καρλ να αναφέρει μετά τον αγώνα ότι θα πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός: «Δεν θα έπρεπε χτες να έχουμε χρησιμοποιήσει το ριπλέι; Η ομάδα μου ήταν σοκαρισμένη που δεν σφυρίχτηκε η παράβαση. Πώς μπορούν τρεις τύποι να μην δουν τι έγινε; Ήμασταν σε σοκ και γι’ αυτό χάσαμε τις επόμενες κατοχές».

Απ’ την άλλη, ο Κέντρικ Πέρκινς το έπαιζε… Κινέζος: «Δεν το σφύριξαν, οπότε ήταν κανονικό καλάθι». Τι να πει, βέβαια, κι αυτός; Οι διαιτητές και τα λάθη τους είναι μέρος του παιχνιδιού. Πείτε το στον Καρλ αυτό, όμως…

«Ήταν πάρα πολύ σημαντική φάση. Πάρα πολύ σημαντική», έκλεισε ο Καρλ υπονοώντας ότι το καλάθι αυτό έκρινε την αναμέτρηση με την ομάδα του να χάνει τελικά 107-103, ενώ πριν το καλάθι του Πέρκινς ήταν μπροστά με 100-101 με τους Θάντερ να είναι 2,5 λεπτά χωρίς πόντο.

Δείτε το βίντεο της φάσης:

About nikolask11

Check Also

Ξεγυμνώνοντας το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών!

Ακόμα τρίβουμε τα μάτια μας οι περισσότεροι με όσα έχουμε δει στη σειρά των Γκόλντεν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *