Home / NBA / Ο Ντιρκ γράφει ιστορία

Ο Ντιρκ γράφει ιστορία

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2007

Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να αμφισβητήσουν τον μεγάλο Ντιρκ μετά τον πρόωρο αποκλεισμό των Ντάλας Μάβερικς στον πρώτο γύρο των πλέι οφ του NBA από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Εγώ θα πάρω θέση στο θέμα, μιλώντας μέσα από (τι άλλο;) τους αριθμούς.

Κι οι αριθμοί λένε το εξής: Ο Ντιρκ Νοβίτσκι συνεχίζει να γράφει ιστορία στο NBA. Μετά την ανάδειξή του σε MVP της κανονικής περιόδου, κάτι που κανένας άλλος Ευρωπαίος δεν είχε καταφέρει νωρίτερα, ας δούμε λίγο και τα στατιστικά του Νοβίτσκι στα πλέι οφ του NBA.

Λοιπόν, με τους 25.2 πόντους ανά αγώνα (σε 82 αγώνες έως τώρα), ο Ντιρκ κατατάσσεται 14ος σε πόντους ανά παιχνίδι στην ιστορία του NBA στα πλέι οφ. Βρίσκεται, δε, σε μέσο όρο πάνω από παίκτες όπως οι Ουίλτ Τσάμπερλεν, Όσκαρ Ρόμπερτσον, Τζούλιους Έρβινγκ, Καρλ Μαλόουν, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, Λάρι Μπερντ, Τσαρλς Μπάρκλεϊ, Κλάιντ Ντρέξλερ, Αϊζάια Τόμας, Σκότι Πίπεν Κόμπι Μπράιαντ, Κέβιν Γκαρνέτ και Τιμ Ντάνκαν.

Στα ριμπάουντ, ο Νοβίτσκι με τα 11.1 ανά αγώνα, κατατάσσεται στην 22η θέση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι από κάτω βρίσκονται παίκτες όπως οι Καρλ Μαλόουν, Ντέιβιντ Ρόμπινσον, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, Λάρι Μπερντ, Ντένις Ρόντμαν, Σον Μάριον, Αμάρε Στανταμάιρ και Ντικέμπε Μουτόμπο.

Keep making history, Dirk.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *