Home / Α1 / Ας τον… παραιτήσει κάποιος

Ας τον… παραιτήσει κάποιος

Δημοσιεύτηκε στις 12 Νοεμβρίου 2007

Η 4η αγωνιστική ολοκληρώθηκε με… άκρως περιπετειώδη τρόπο, αφού οι δύο από τους τρεις αγώνες της Κυριακής είχαν χιτσκοκικό φινάλε. Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» όσο εύκολα αναμενόταν το Μαρούσι, στο μακράν πιο «βαρετό» παιχνίδι της αγωνιστικής. Και λέω βαρετό γιατί πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η γελοιότητα με τις άδειες εξέδρες. Πρέπει να βρεθεί άλλη λύση (ονομαστικοποίηση εισιτηρίων, δέσμευση εσόδων αγώνα;), αλλά να υπάρχει κόσμος στις εξέδρες σε κάθε ματς. Εξάλλου, ο κόσμος είναι ο μόνος λόγος που μπασκετμπολίστες, δημοσιογράφοι, καμεραμέν, φωτογράφοι, τεχνικοί και τσιρλίντερ έχουν δουλειά σε ένα γήπεδο και είναι επαγγελματίες. Ο Ολυμπιακός και πάλι έδειξε πόσες λύσεις έχει, με τους δύο μεγάλους να επιβεβαιώνουν σε κάθε τους αγώνα ότι η υπόθεση τίτλος θα κριθεί μόνο στους δικούς τους τελικούς.

Ο Γκριρ μετά από μία μέτρια εμφάνιση την Πέμπτη επέστρεψε στα γνωστά πολύ παραγωγικά του στάνταρ με 18 πόντους και 5 ασίστ, ενώ το μεγαλύτερο κέρδος της φετινής χρονιάς ως τώρα για τους «ερυθρολεύκους» φαίνεται να είναι ο Γιώργος Πρίντεζης. Αφήνω τον Ολυμπιακό, που εξάλλου θα τον… ξαναπιάσουμε μεσοβδόμαδα, αφού μπροστά υπάρχει η ΤΣΣΚΑ και περνάω στα άλλα ματς.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με ανέλπιστο τρόπο ένα χαμένο παιχνίδι στην Πυλαία με την Ολύμπια να «αυτοκτονεί» στο τέλος και κανείς να μην της φταίει για ό,τι έγινε. Παράπονα απ’ τη διαιτησία οι «πορτοκαλί» έχουν, αλλά ο, πάντα μετρημένος, Μπαρτζώκας δεν είπε τίποτα (και σωστά γιατί μόνο οι παίκτες του φταίνε για την ήττα). Είπε όμως κάτι άλλο, που είναι και το πιο μελανό και λυπηρό σημείο της εβδομάδας για το ελληνικό μπάσκετ. Σύμφωνα με τον κόουτς των Λαρισαίων ο Βασίλης Οικονομίδης, πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, που βρισκόταν στην Πυλαία, έβριζε αυτόν και τους διαιτητές κατά τη διάρκεια και μετά το ματς. Στην Πυλαία δεν ήμουν για να έχω άποψη, αλλά όσοι δημοσιογράφοι ήταν, λένε ότι ο Οικονομίδης όντως έβριζε. Και αυτό είναι τουλάχιστον απαράδεκτο. Μπορεί ο Οικονομίδης να είναι οπαδός του ΠΑΟΚ, αλλά εφόσον είναι πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, οφείλει να είναι οπαδός του ΠΑΟΚ μόνο απ’ τον καναπέ του. Έξω από το σπίτι του πρέπει να κρατάει τουλάχιστον τα προσχήματα. Αυτή η ενέργεια είναι τουλάχιστον λόγος παραίτησης (λέμε τώρα…) ή καθαίρεσης. Πάντως, επειδή ζούμε στην Ελλάδα, ο Οικονομίδης όχι μόνο δεν παραιτήθηκε, αλλά βγήκε και από πάνω, απειλώντας τον Μπαρτζώκα ότι θα τον πάει στα δικαστήρια. Ξαναλέω ότι δεν ήμουν εκεί, αλλά δεν έχω λόγο να μην πιστέψω τον Μπαρτζώκα και τους συναδέλφους, οι οποίοι άλλωστε αντελήφθησαν το περιστατικό και ρώτησαν τον προπονητή της Ολύμπιας στη συνέντευξη Τύπου, ενώ εκείνος δεν ανέφερε τίποτα στις πρώτες του δηλώσεις.

Στο ΑΓΟΡ-Κολοσσός, ο Κολοσσός ήταν καλύτερος, αλλά θέλησε να γίνει… Ολύμπια, προσπαθώντας να «αυτοκτονήσει». Ο Στίνσον έκανε αντιαθλητικό φάουλ με 20 δευτερόλεπτα για τη λήξη της παράτασης κι ενώ η ομάδα του προηγούνταν με 2 πόντους και είχε και την μπάλα… Αρχοντικό τουλάχιστον! Πάντως, ο Κολοσσός κέρδισε ένα ματς που άξιζε να το πάρει.

Και περνάω στα… παρασκηνιακά. Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να τους αλλάξει όλους. Ο Αγγέλου σκέφτεται α λα Σούμποτιτς («αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη στις 6 το πρωί μετά από κακό μεθύσι») και θέλει να διώξει (μετά τον Πίρσον) και τους Πάβιτς, Ουέσον. Θα δούμε πού θα καταλήξει τελικά…

Όσο για τον ΠΑΟΚ, ο Πανελούδης έχει αρχίσει να «χώνει» επικίνδυνα τη μύτη του στα αποδυτήρια της ομάδας. Τη Δευτέρα (5/11) συναντήθηκε με τον Μπάλντουιν για να τον πείσει να διώξουν τους Χάμφρεϊ και Χάνσελ, ο Μπάλντουιν άσκησε βέτο για να μείνουν και την Κυριακή ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ θέτει εκ νέου θέμα. Πιθανότατα ο ένας (ή ακόμη και οι δύο) θα φύγουν, καθώς τώρα υπάρχει η δικαιολογία ότι ο Χάνσελ τραυματίστηκε στο δικέφαλο. Και τα γέρικα άλογα τα σκοτώνουν όταν χτυπήσουν. Βέβαια, ο Χάνσελ, αν και τραυματίας, έπαιξε με την Ολύμπια. Πάντως, δύσκολα θα καταφέρει ο Μπάλντουιν να τους κρατήσει και τους δύο για άλλη μία εβδομάδα.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *