Home / NBA / Το στοίχημα, το χρυσό των Ισπανών και τα μπισκότα!

Το στοίχημα, το χρυσό των Ισπανών και τα μπισκότα!

Δημοσιεύτηκε την 1η Δεκεμβρίου 2007

Το παρασκήνιο του NBA έχει αρχίσει να γίνεται το αγαπημένο μας θέμα γιατί… έχει πλάκα. Θα ξεκινήσω σήμερα με μία ένσταση, που αν γινόταν εδώ, απλώς θα είχε τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα. Βέβαια, ο Στερν τη θεώρησε ασήμαντη. Ας τα πάρω με τη σειρά:

Οι Ντάλας Μάβερικς κατέθεσαν ένσταση ακύρωσης του αγώνα τους με τους Ιντιάνα Πέισερς, το οποίο έχασαν 111-107. Ο λόγος είναι ότι με 9:59 να απομένουν για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Τρόι Μέρφι σούταρε για δύο πόντους και ευστόχησε σε… τρίποντο! Το καλάθι του Μέρφι ήταν δίποντο αλλά η γραμματεία το μέτρησε για τρεις πόντους, καθώς ο υπεύθυνος θεώρησε ότι οι διαιτητές είχαν σηκώσει τα χέρια τους και έδειξαν τρίποντο. Αυτό μάλλον έγινε σε άλλο ματς, καθώς σε εκείνο το βίντεο δείχνει ότι κανείς δεν σήκωσε τα χέρια του.

Όπως επίσης κανείς δεν κατάλαβε ότι το σουτ είχε μετρήσει για τρεις (πού είσαι ρε Τόμιτς;). Οι Μάβερικς πήραν το φύλλο αγώνα στα χέρια τους μετά το ματς και το κατάλαβαν, όταν είδαν το βίντεο. Το σκορ από το σουτ του Μέρφι έγινε εκείνη τη στιγμή 41-25.

Ο Ντέιβιντ Στερν δήλωσε ότι δεν θα ακυρώσει τον αγώνα, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης: «Οι Μάβερικς είχαν αρκετό χρόνο για να καλύψουν τον πόντο που τους έκλεψαν». Εντάξει, σε ένα πρωτάθλημα 82 αγώνων, το αποτέλεσμα αυτό είναι ένα τίποτα. Όμως, η απόφαση δεν είναι ούτε απλή, ούτε αστεία.

Εκτός από το λογικό, που λέει ότι δεν είναι λόγος ο… πολύς χρόνος για να προσθέτουμε πόντους σε μία ομάδα και να το δεχόμαστε, υπάρχει και η εξέλιξη του αγώνα. Το σκορ 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος έκανε ο Μπαρέα 109-107, 8 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ο Ουίλιαμς με 1/2 βολές το πήγε στο 110-107, ενώ στα 4 δευτερόλεπτα ο Ντάνιελς έκανε με 1/2 βολές το 111-107. Αν ο πόντος δεν είχε μετρήσει το σκορ θα ήταν 110-107 και θα υπήρχαν 4 δευτερόλεπτα για ένα τρίποντο. Ή ακόμα πιο νωρίς θα υπήρχαν 8 δευτερόλεπτα για ένα δίποντο με το ματς στο 109-107 (μετά τη βολή του Ουίλιαμς).

Δεν θέλω να σταθώ σε αυτό, που στοιχειοθετεί λόγο επανάληψης του αγώνα, αλλά στο γιατί δεν επαναλήφθηκε. Οι δύο πιο απλές (και ταυτόχρονα… φοβιστικές) απαντήσεις σε αυτό; Το περσινό σκάνδαλο διαιτησίας απ’ τη μία και το στοίχημα απ’ την άλλη. Γιατί και στο ματς, το λάθος ήταν των διαιτητών και της γραμματείας, οπότε δεχόμενος τη σημασία του ο Στερν, θα μιλούσε για αλλοίωση αποτελέσματος. Ενώ τώρα τι είπε; «Είχατε 33 λεπτά για να τον καλύψετε τον πόντο. Σιγά το πράγμα».

Όσο για το στοίχημα, δεν θέλω να μπω σε τέτοια συζήτηση. Τι θα είχε γίνει σε όλα τα στοιχηματζίδικα αν αποφασιζόταν ακύρωση; Προφανώς για το ματς τίποτα, καθώς δεν σου επιστρέφουν λεφτά, ούτε σου ζητάνε να τα επιστρέψεις. Όμως, θα υπήρχαν πολλοί δυσαρεστημένοι πελάτες, οι οποίοι θα στρέφονταν σε άλλα στοιχήματα, αφήνοντας το NBA. Το οποίο έχει ήδη δεχτεί πλήγμα στις στοιχηματικές του δυνατότητες από πέρσι την άνοιξη. Δυστυχώς, αυτά καθορίζουν τον αθλητισμό.

– Για να αλλάξουμε σελίδα, ο γιατρός από τη Βαλτιμόρη αποφάσισε ότι ο Γκαρμπαχόσα θέλει κι άλλη εγχείρηση, αλλά ημερομηνία δεν ορίστηκε. Όπως και δεν υπάρχει κανένας λόγος για επιστροφή του στη δράση. Η ισπανική ομοσπονδία θεωρεί ότι για την εξέλιξη φταίνε οι Ράπτορς, ενώ οι Ράπτορς θα κινηθούν δικαστικά για να πάρουν άλλα 3 εκατομμύρια δολάρια από τους Ισπανούς. Τι συμπέρασμα βγάλαμε από το θέμα; Ότι οι Αμερικάνοι νομίζουν πως η Ισπανία πήρε το Ευρωμπάσκετ! Δεν κάνω πλάκα: «Η Ισπανία μπορεί να κέρδισε το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ που έγινε στο σπίτι της, αλλά της κόστισε το 1 εκατομμύριο δολάρια, που ήταν η ασφάλεια του Γκαρμπαχόσα», λέει το άρθρο της Toronto Sun. Περαστικά, κύριοι. Μήπως και στο Μουντομπάσκετ του 2006 κερδίσατε την Ελλάδα;

– Αλλά ας πάμε στο αγαπημένο μας θέμα: Οι Νικς έχασαν με 45 πόντους (104-59) από τους Σέλτικς σε μία άνευ προηγουμένου ξεφτίλα. Ο Μάρμπερι είπε: «Βεβαίως και ντρέπομαι. Χάσαμε 50 πόντους». Ο Ράντολφ: «Δεν ξέρω τι διάολο συμβαίνει. Ποτέ, μα ποτέ στην καριέρα μου δεν με έχουν ξεφτιλίσει με τέτοιο τρόπο». Ο τεράστιος Τόμας, όμως, είχε την απάντηση: «Οι παίκτες ενδιαφέρονταν μόνο για τον εαυτό τους. Όχι για την ομάδα. Έπαιξαν εγωιστικά και χάσαμε». Μάιστα… Όσο για το τι θα αλλάξει; «Αν δεν παίξουμε καλά στο επόμενο ματς, θα αλλάξουν πρόσωπα από την πεντάδα». Ο Κάρι και ο… Μάρμπερι, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όσο για τον επίλογο; Δια στόματος (του πάντα απολαυστικού) Τσαρλς Μπάρκλεϊ: «Αν είναι ασφαλής ο Τόμας; Είναι τόσο ασφαλής όσο εγώ σε ένα δωμάτιο γεμάτο μπισκότα», είπε ο… εύσωμος Τσαρλς. «Αν χάσουν το επόμενο, έχει απολυθεί». Το επόμενο είναι Σάββατο ξημερώματα με το Μιλγουόκι.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *