Home / NBA / Σόνι Ουίμς, ο πρώτος;

Σόνι Ουίμς, ο πρώτος;

Και το όνομα αυτού Σόνι Ουίμς. Μπορεί ακόμα να μην υπάρχει επίσημη ανακοίνωση αλλά ακόμη και τα αμερικανικά σάιτ το θεωρούν σίγουρο και μιλούν για πλημμύρα που έρχεται με τον Ουίμς να ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου. Ο Σόνι Ουίμς των Τορόντο Ράπτορς, restricted free agent φέτος το καλοκαίρι, αναμένεται να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, συμβόλαιο που σχεδόν τετραπλασιάζει τα χρήματα που θα έπαιρνε στο NBA.

Ο Ουίμς ουσιαστικά ανοίγει το χορό των ερχομών των NBAερς στην Ευρώπη, αφού ο Ντάριους Σονγκάιλα έκανε πίσω περιμένοντας καλύτερη πρόταση από αυτή τη Λιέτουβος, ενώ είχε σχεδόν υπογράψει, και ο ΝταΧουάν Σάμερς δεν είναι του ίδιου επιπέδου όσον αφορά τουλάχιστον τη χρηματιστηριακή αξία του και το χρόνο που αγωνίζεται στο NBA.

Ο 25χρονος Σόνι Ουίμς έπαιζε σχεδόν 24 λεπτά στο φετινό NBA με τους Τορόντο Ράπτορς. Είχε 9.2 πόντους και θεωρείται σημαντικός παίκτης για το Τορόντο. Μπορεί να έχει αρκετές αδυναμίες ως παίκτης (πολύ μέτριο περιφερειακό σουτ για το ύψος του) αλλά σίγουρα αν τα όσα ακούγονται επιβεβαιωθούν και με την υπογραφή του παίκτη, θα αποτελέσει τον πρώτο που έκανε το άλμα χωρίς να περιμένει.

Πολλοί έχουν πει ότι θα ακολουθήσουν, πρόσφατα το έκαναν ξανά παίκτες όπως ο Κιριλένκο και ο Μαρκ Γκασόλ, ενώ και πολλοί Αμερικανοί το σκέφτονται σοβαρά. Όσο περνά ο καιρός τόσο θα πληθαίνουν τα ονόματα, καθώς πολλοί έχουν ακόμα ελπίδες ότι το λοκ άουτ θα λήξει μέσα στο καλοκαίρι. Αν οι επόμενες συναντήσεις αποβούν άκαρπες, τότε περιμένετε μέσα στον Αύγουστο να γίνουν πολλά.

Ο Ουίμς θα πάρει 1,4 εκατομμύρια δολάρια περίπου (1 εκατομμύριο ευρώ) από τη Ζαλγκίρις καθαρά και με την εφορία πληρωμένη. Πέρσι έπαιρνε 850.000 δολάρια στο NBA, πριν την εφορία, δηλαδή περίπου 420.000 δολάρια καθαρά! Η αύξηση ήταν τεράστια όπως βλέπετε και καταλαβαίνετε γιατί ο Ουίμς μάλλον θα πει πρώτος το «ναι».

Σε όσους, με πολύ καλή μνήμη, λέει κάτι το όνομα του Ουίμς, μάλλον θα είναι από τους διαγωνισμούς καρφωμάτων του 2009 και το 2010 στο NBA, όπου ήταν ο… πασέρ στους Τζ. Ρ. Σμιθ και ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν. Θεωρείται πάρα πολύ καλό παιδί και πολύ κουλ τύπος, κάτι που μετράει στα συν για το χρόνο που θα του πάρει να προσαρμοστεί στην Ευρώπη και τη Λιθουανία.

Τον Ουίμς, αν τελικά υπογράψει, αναμένεται να ακολουθήσουν πολλοί. Ο Νικολά Μπατούμ έχει ήδη σχεδόν αυτοπροταθεί στη Νανσί και είναι πιθανό να υπογράψει εκεί, καθώς η ομάδα τον θέλει και ο ίδιος θέλει αν γίνει λοκ άουτ. Επίσης, μπορεί ο Ρούντι να απέρριψε την απίστευτη πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης για εξαετές συμβόλαιο (με καθαρές αποδοχές 18 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα που δεν θα δει ούτε στον ύπνο του στο NBA, όπου τα δύο επόμενα χρόνια θα πάρει μεικτά 5,4 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή γύρω το 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο καθαρά) αλλά αν οι Μαδριλένοι επανέλθουν με μονοετή προσφορά το πιο πιθανό είναι να δεχτεί. Η Ρεάλ προς το παρόν δεν θέλει, καθώς θέλει να χτίσει πάνω στον παίκτη, αλλά ο Αύγουστος είναι… μακρύς μήνας. Οι Τούρκοι κυνηγούν τη βόμβα και μάλλον αυτό τον καιρό την ψάχνουν στο πρόσωπο του Τρέισι ΜακΓκρέιντι.

Αυτός που μάλλον θα μείνει στις Η.Π.Α. είναι ο Αμάρε Στανταμάιρ, που τρέμει τα γόνατά του απίστευτα. Ο Στανταμάιρ δεν τολμάει να παίξει πουθενά αν δεν ασφαλιστεί, καθώς ξέρει ότι έχει πια ανεβάσει πολύ τις μετοχές του στο πρωτάθλημα και ένας τραυματισμός θα τον καταστρέψει, την ώρα που γύρω του χτίζονται οι Νικς.

Ο Στανταμάιρ προς το παρόν απάντησε «όχι» στην πρόταση του Κόμπι Μπράιαντ για… μπασκετάκι. Ο Κόμπι δεν σκέφτεται μάλλον την Ευρώπη (άλλωστε ουσιαστικά μόνο οι Τούρκοι θα μπορούσαν να του δώσουν χρήματα που έστω θα τον δελεάσουν) αλλά δεν θέλει να μείνει και χωρίς έσοδα το διάστημα μέχρι να λήξει το λοκ άουτ. Οπότε είπε να… αρμέξει τους Κινέζους. Δεν θέλει να παίξει στη λίγκα τους, αλλά να συμμετέχει σε exhibition games.

Εννοείται ότι οι Κινέζοι θα τον έχουν σαν… αυτοκράτορα, ενώ θα γίνουν και χαλί να τους πατήσει αν θέλει. Όσο για τα λεφτά, ας μην το πιάσουμε καλύτερα αυτό.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *