Home / ΛΟΙΠΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ / Η χρονιά του Ντόμπερμαν

Η χρονιά του Ντόμπερμαν

Δημοσιεύτηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2008

Σύμφωνα με το κινέζικο ημερολόγιο, το 2008 (για την ακρίβεια από 7 Φλεβάρη του ’08 μέχρι 31 Γενάρη του ‘09) είναι η χρονιά του Ποντικού. Αλλά στη Μόσχα, και συγκεκριμένα στην Sports Complex Krylatskoe, έδρα της Ντιναμό, αυτή η σεζόν τείνει να ανακηρυχθεί επίσημα στη χρονιά του… Ντόμπερμαν. Ο Χένρι Ντόμερκαντ, που απέκτησε τα τελευταία χρόνια το ψευδώνυμο που παραπέμπει στο… ημιάγριο είδος σκύλου, διανύει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του στην Ευρώπη.

Φυσικά, ο Αμερικανός σούτινγκ-γκαρντ με την ταχύτατη εκτέλεση δεν είναι καινούργιος ούτε άγνωστος στη γηραιά ήπειρο, αλλά ούτε και στη χώρα μας, αφού πέρυσι φόρεσε τα χρώματα του Ολυμπιακού και είχε μια καλή χρονιά στην οποία παρουσίασε κάποια σκαμπανεβάσματα που ίσως μπορούν να αποδοθούν και στην ανορθόδοξη χρησιμοποίησή του από τον Πίνι Γκέρσον. Καλές χρονιές είχε και στην Τουρκία, με την Εφές Πίλσεν, με την οποία «έφτιαξε όνομα», παίζοντας στην Ευρωλίγκα.

Ο Χένρι είχε πάντα καλές παρουσίες στις ομάδες του. Στις καλές του βραδιές ξεσήκωνε τον κόσμο που έψαχνε να μετρήσει τα άστοχα σουτ του. Πάντα τον διέκρινε, όμως, μια αστάθεια στην απόδοσή του και, ενίοτε μετά από μια μεγάλη εμφάνιση, ακολουθούσε ένα πολύ μέτριο ματς.

Φέτος, όμως, με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς να τον έχει υπό τις οδηγίες του, ο παλιός, ασταθής, Ντόμερκαντ, μοιάζει να είναι παρελθόν. Στην Ντιναμό έχει βρει την… υγειά του και «βγάζει μάτια» με την απόδοσή του, ενώ ήδη ανακηρύχθηκε MVP του πρώτου γύρου του ULEB Cup. Σε αυτόν τον πρώτο γύρο, ο 27χρονος γκαρντ με το Βοσνιακό διαβατήριο, «μέτρησε» 22 πόντους μέσο όρο (μόλις σε ένα παιχνίδι σκόραρε κάτω από 19), «γράφοντας» στο σύστημα αξιολόγησης, μέσο όρο 23 ranking ανά αγώνα. Και στις δύο αυτές στατιστικές κατηγορίες είναι πρώτος στη διοργάνωση.

Δεν είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που ο Ντόμερκαντ αποδίδει σε τέτοιους ρυθμούς για τόσο μακρύ χρονικό διάστημα. Στο κολέγιο του Eastern Illinois, ο Χένρι ήταν εκπληκτικός και μάλιστα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ ολόκληρου του NCAA τη σεζόν 2002-03, με 27.9 πόντους μέσο όρο! Στην Ευρώπη, ενώ πάντα ήταν αξιοπρεπής, δεν μπορούσε να βρει το ρυθμό του. Ίσως είναι θέμα προπονητή, δικής του διάθεσης ή κλίματος της ομάδας, αλλά, φέτος, δίνει τις απαντήσεις του και δείχνει ότι είναι ένα μεγάλο όπλο, εφόσον στην ομάδα του μπορούν να τον εκμεταλλευτούν…

About nikolask11

Check Also

Κλέιζα: «Το σκέφτομαι για το Μουντομπάσκετ»

Ο Λίνας Κλέιζα μίλησε στην ιστοσελίδα lrytas για την πρώτη του σεζόν στη Φενέρμπαχτσε, για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *