Home / NBA / Σον Κεμπ: Βίος και Πολιτεία

Σον Κεμπ: Βίος και Πολιτεία

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι ο Σον Κεμπ, παρά τα αξιοπρόσεκτα χρόνια μπάσκετ που έπαιξε και τα κατορθώματά του, αδίκησε αρκετές φορές τον εαυτό του και στερήθηκε μιας ακόμη καλύτερης καριέρας. Σε αυτό το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στον Reign Man, θα ακολουθήσουμε την καριέρα του σταματώντας στα σημεία που σηματοδότησαν την «κακή», εξωαγωνιστική του πλευρά.   


7 Νοεμβρίου 1988:
Ο 19χρονος Κεμπ κατηγορείται ότι έβαλε ενέχυρο δύο χρυσές αλυσίδες που θεωρούνταν κλεμμένες από τον γιο του προπονητή του Κεντάκι, και ανακοινώνει ότι δε θα παίξει στο πανεπιστήμιο, αλλά θα πάει στο Τρίνιτι Βάλεϊ. Ένα τρίμηνο και χωρίς να παίξει ούτε ένα λεπτό μπάσκετ αργότερα θα αποχωρήσει και από αυτό για να δηλώσει συμμετοχή στα ντραφτ.

Αύγουστος 1994:
Ο Κεμπ συμπεριλαμβάνεται στην Εθνική των ΗΠΑ, την Dream Team 2. Εκτός από τους αγώνες, παρέα με τον Ντέρικ Κόλεμαν νυχτοπερπατάνε στο Τορόντο και αναστατώνουν την αποστολή.

Σεπτέμβριος 1994:
Οι Σόνικς μαζεύονται για το σάμερ καμπ και την προετοιμασία, αλλά ο Κεμπ αγνοείται. Μία εβδομάδα αργότερα εμφανίζεται σα να μην τρέχει τίποτα.

29 Ιανουαρίου 1996:
Οι Σόνικς παίζουν με τους Μπλέιζερς, αλλά ο Κεμπ δεν εμφανίζεται χωρίς δικαιολογία. Τελικά, μπαίνει στο γήπεδο κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου και αγωνίζεται στο δεύτερο ημίχρονο.

21 Απριλίου 1996:
Εναντίον των Νάγκετς, χάνει την ψυχραιμία του και πιάνεται στα χέρια με τον Τομ Χάμοντς. Αποτέλεσμα, πρόστιμο 7.500 δολάρια και τιμωρημένος στον πρώτο αγώνα των πλέι-οφ.

Σεπτέμβριος 1996: Έχοντας υπογράψει πολυετές συμβόλαιο νωρίς, ο Κεμπ τα χάνει όταν οι Σόνικς του αρνούνται αύξηση από τα 3.7 εκατομμύρια δολάρια, ενώ την ίδια ώρα προσφέρουν πενταετές συμβόλαιο στον Τζιμ ΜακΙλβέιν αντί 35 εκατομμυρίων. Αποφασίζει να κάνει στάση εργασίας και θέτει τον εαυτό του εκτός του τρέινινγκ καμπ της ομάδας.

29 Ιανουαρίου 1997: Δηλώνοντας ότι οι πρωινές προπονήσεις τον κουράζουν, ο Κεμπ απέχει από την προπόνηση και μένει στον πάγκο για το πρώτο δωδεκάλεπτο το ίδιο βράδυ εναντίον των Ουόριορς.

8 Φεβρουαρίου 1997: Η Post Intelligencer δημοσιεύει ότι ο Κεμπ εμφανίστηκε μεθυσμένος στα αποδυτήρια των Σόνικς παραμονή του αγώνα εναντίον των Μπουλς.

11 Φεβρουαρίου 1997: Χάνει μία ακόμη πρωινή προπόνηση και για μία ακόμα βραδιά μένει στον πάγκο στο πρώτο δωδεκάλεπτο, αυτή τη φορά εναντίον των Νάγκετς.

30 Μαρτίου 1997: Ο Κεμπ δεν ακολουθεί την αποστολή των Σόνικς για το Φοίνιξ. Τελικά, ταξιδεύει μόνος του, αλλά βλέπει το μεγαλύτερο μέρος των δύο αγώνων από τον πάγκο.

3 Απριλίου 1997: Ο Κεμπ δεν ξεκινάει στην πεντάδα εναντίον των Μπακς, και ο Τζορτζ Καρλ δικαιολογεί τον περιορισμό της συμμετοχής του μπροστά στους έξαλλους δημοσιογράφους που ζητούν επιτακτικά εξήγηση για το ποτό.

13 Απριλίου 1997: Ο Κεμπ εκμυστηρεύεται στους συμπαίκτες του ότι έχει πρόβλημα αλκοολισμού. Το ίδιο βράδυ, το νέο έχει κυκλοφορήσει σε όλη την πόλη.

1 Οκτωβρίου 1997: Οι Καβαλίερς ανυπομονούν να βρουν τον Κεμπ στην προετοιμασία, αλλά εμφανίζεται 15 κιλά βαρύτερος.

16 Οκτωβρίου 1997: Για μια φορά οι διαμαρτυρίες του τον δικαιώνουν, αφού το Κλήβελαντ του δίνει 7ετές συμβόλαιο αντί 107 εκατομμυρίων δολαρίων, μόλις το πέμπτο μεγαλύτερο στην ιστορία του NBA (μετά τους Τζουάν Χάουαρντ, Αλόνζο Μόρνινγκ, Κέβιν Γκαρνέτ, Σακίλ Ο’Νιλ).

29 Απριλίου 1998: Το Sports Illustrated αποκαλύπτει και επισήμως ότι ο Κεμπ έχει τουλάχιστον 7 παιδιά. Όποια υπολείμματα καλής φήμης του καταστρέφονται.

1 Οκτωβρίου 1999: Ο Κεμπ εμφανίζεται στην προετοιμασία των Καβς μετά από 15 ημέρες αδικαιολόγητης απουσίας, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν απαντούσε σε κανέναν από τους 5 αριθμούς τηλεφώνων του.

Οκτώβριος 2000: Με τους Μπλέιζερς πλέον, ο Κεμπ αρνείται να αγωνιστεί σε φιλικό εναντίον των Λέικερς και τιμωρείται με πρόστιμο 190.000 δολαρίων.

19 Δεκεμβρίου 2000: Δεύτερο πρόστιμο 190.000 του επιβάλλεται από το Πόρτλαντ αφού τον παίρνει ο ύπνος κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Ο Κεμπ το αποδίδει στη δίαιτα που ακολουθεί.

6 Απριλίου 2001: Εφημερίδες του Πόρτλαντ «συλλαμβάνουν» τον Κεμπ σε κέντρο απεξάρτησης από κοκαΐνη. Η σεζόν έχει τελειώσει.

Φεβρουάριος 2002: Δεν εμφανίζεται στον τακτικό έλεγχο περί ναρκωτικών και τιμωρείται με ένα μήνα αποκλεισμό από το πρωτάθλημα χωρίς πληρωμή.

20 Αυγούστου 2002: Οι Μπλέιζερς βρίσκουν τρόπο να του σπάσουν το συμβόλαιο δίνοντάς του για 10 χρόνια 20 εκατομμύρια δολάρια, αντί για 46,5.

4 Απριλίου 2005: Ο Κεμπ συλλαμβάνεται στην Ουάσιγκτον μαζί με φίλο του για κατοχή κοκαΐνης, μαριχουάνας και ενός ημιαυτόματου όπλου. Στις 29 Απριλίου δηλώνει ένοχος.

Απρίλιος 2006: Ο Έιβερι Τζόνσον πείθεται και ετοιμάζει στον Κεμπ πρόγραμμα ατομικής προπόνησης για να ενταχθεί στους Μάβερικς για το υπόλοιπο της σεζόν. Ο Κεμπ, όμως, δεν εμφανίζεται.

Μάιος 2006: Ο Κεμπ συλλαμβάνεται για κατοχή ναρκωτικών.

21 Ιουλίου 2006: Συλλαμβάνεται εκ νέου, στο Χιούστον για κατοχή μαριχουάνας.

Σεπτέμβριος 2006: Ο Κεμπ προσπαθεί να πείσει τους Μπουλς, αλλά δεν εμφανίζεται στην προετοιμασία. Δηλώνει ότι έπρεπε να επισκεφθεί ασθενή συγγενή του.

Η ιστορία του Σον Κεμπ δεν μας κράτησε ποτέ αδιάφορους, είτε εντός, είτε εκτός παρκέ. Για την εκρηκτικότητα τόσο του παιχνιδιού του όσο και του χαρακτήρα του, ο Κεμπ αποτελεί έναν από τους πιο συζητημένους μπασκετμπολίστες στην ιστορία του NBA.

Ας κλείσουμε με τα δικά του λόγια όταν του ζητούν να συγκρίνει το «lob duo» των Κρις Πολ – Μπλέικ Γκρίφιν, με αυτό που είχε σχηματίσει αυτός με τον Γκάρι Πέιτον. Η απάντησή του: «Τα περισσότερα από αυτά που κάνουν είναι άλεϊ-ουπ. Κάρφωμα σημαίνει να επιτίθεσαι στην μπασκέτα και να κατεβάζεις τη στεφάνη από το ευθύ ύψος της». Χρειάζεστε περισσότερα;

A.K.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *