Home / NBA / Σκέφτεται την αποχώρηση ο Νας

Σκέφτεται την αποχώρηση ο Νας

Σε άσχημη κατάσταση είναι ο Στιβ Νας, ο οποίος, σύμφωνα με πολλά αμερικάνικα μέσα, σκέφτεται ακόμα και την αποχώρηση από το μπάσκετ λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων με τη μέση του, που τον ταλαιπωρούν εδώ και 2 σεζόν. Το θέμα, πάντως, διαψεύδουν οι Λος Άντζελες Λέικερς, δια στόματος, μάλιστα, του Μάικ Ντ’ Αντόνι.

Το ESPN, το Sports Illustrated και αρκετά άλλα μέσα ανέφεραν το θέμα, ότι ο Νας πονάει πολύ στη μέση και δεν μπορεί να συνεχίσει, αλλά σκέφτεται την αποχώρηση. Φέτος, ο Καναδός παικταράς έχει παίξει μόλις 6 παιχνίδια και με 22 λεπτά ανά αγώνα, τα λιγότερα από το 1997 δηλαδή. Στα 39 του είναι ο γηραιότερος παίκτης του NBA αυτή τη στιγμή (με τον Ντέρεκ Φίσερ να έπεται στη 2η θέση). Ο Νας στις 11 Νοεμβρίου μπήκε ξανά στο ιατρικό δελτίο με ερεθισμό νεύρων στη μέση του, με τους Λέικερς να αναφέρουν ότι θα απουσιάσει για 2 εβδομάδες.

Το όλο πρόβλημα ξεκίνησε από την περσινή σεζόν όταν στο 2ο παιχνίδι της χρονιάς ο Νας τράκαρε με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ των Τρέιλ Μπλέιζερς. Η πάθηση που έχει μπορεί να επηρεάσει ανά πάσα στιγμή τη μέση του, τα πόδια του ή και τον αυχένα του, ακόμα και χωρίς ουσιαστική «προειδοποίηση». Όλα αυτά προφανώς και προβληματίζουν τον Νας, αλλά οι Λέικερς επιμένουν ότι δεν θα αποσυρθεί.

Ο Μάικ Ντ’ Αντόνι ανέφερε για το θέμα: «Είναι 39, σχεδόν 40. Θεωρώ ότι σκέφτεται ‘τι θα κάνω όταν πάω 50;’. Αλλά όχι, δεν σκέφτεται την αποχώρηση. Τώρα, αν θα καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα που έχει, θα το δούμε. Νομίζουμε ότι μπορεί. Ελπίζουμε ότι μπορεί. Αλλά δεν υπάρχει καμία συζήτηση ότι θα κάτσει και θα τρώει καραμέλες και θα μας βλέπει όλη την υπόλοιπη σεζόν. Όχι».

Από κοντά και ο Κόμπι Μπράιαντ (έπαιξε και στο διπλό των Λέικερς και αναφέρει ότι μπορεί να επιστρέψει μέσα στον Νοέμβρη), ο οποίος είπε ότι επικοινωνεί συνέχεια με τον Νας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν: «Ο Στιβ κι εγώ είμαστε πολύ κοντά σε όλη αυτή τη διαδικασία. Είναι μέρος της δουλειάς μας ως συμπαίκτες να ανεβάζουμε ο ένας τον άλλο και να μπαίνουμε σε θέση τέτοια ώστε να μπορεί να είναι πάρα πολύ αποδοτικός και πάρα πολύ επιτυχημένος».

Πάντως, αν ο Νας σταματήσει, θα πάρει τα 9.3 εκατομμύρια που οφείλονται στο φετινό του συμβόλαιο, αλλά και τα 9.7 για την επόμενη σεζόν, αλλά τα δεύτερα δεν θα μετρήσουν στο σάλαρι καπ των Λέικερς. Αν οι Λέικερς δεν τον αποχωριστούν (μετεγγραφή ή για ιατρικούς λόγους), τότε θα μπορούν να τον αποδεσμεύσουν ουσιαστικά και να μοιράσουν τα χρήματα που του χρωστούν σε 3 σεζόν.

Ο Νας φέτος έχει 6.7 πόντους και 4.8 ασίστ στα 6 ματς που έχει παίξει. Ο Ντ’ Αντόνι είπε ότι τις τελευταίες ημέρες ο Νας δουλεύει με τον Καναδό γιατρό και γυμναστή του, Ρικ Σελεμπρίνι, και ότι τα δίνει όλα για την επιστροφή.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *