Home / NBA / Οκλαχόμα… κάτι

Οκλαχόμα… κάτι

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλίου 2008

Κάποιοι μεγάλωσαν με τον Τζόρνταν και τον Πίπεν, κάποιοι θαύμαζαν τον Μαλόουν και τον Στόκτον, άλλοι σαγηνεύτηκαν από τον Ολάζουον και τον Ντρέξλερ. Μερικοί, όμως,νιώθαμε την καρδιά μας να χτυπάει πιο γρήγορα από κάθε άλλη στιγμή όταν η μπάλα έφευγε από τα χέρια του Πέιτον και την ίδια ώρα ο Σον Κεμπ ετοιμαζόταν να την πιάσει στον αέρα και να την καρφώσει…

Το τέλος μιας εποχής γράφτηκε φέτος το καλοκαίρι. Το τέλος μιας ομάδας και η αρχή μιας άλλης. Ή μάλλον, κάτι σαν αρχή αφού η νέα ομάδα (οι νέοι Σόνικς ουσιαστικά) θα έχει έδρα στην Οκλαχόμα, αλλά δεν έχει ακόμη όνομα (ίσως Thunder), ενώ αν στο μέλλον το Σιάτλ φιλοξενήσει άλλη ομάδα του NBA, αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το όνομα και το λογότυπο των «υπερηχητικών»! Τώρα πώς γίνεται μια ομάδα να παίρνει το ρόστερ και τους προπονητές των Σόνικς και να μετακομίζει και έπειτα μία άλλη να δημιουργείται και να παίρνει… το όνομα και την ιστορία τους, είναι πράγματι παράξενο. Οι νέοι ιδιοκτήτες έδωσαν τη… μνημειώδη λύση: «η ιστορία της ομάδας των Σόνικς θα μοιραστεί μεταξύ της ομάδας της Οκλαχόμα και της όποιας μελλοντικής ομάδας του Σιάτλ»!!! Αυτό που δε μας είπε είναι ποια ακριβώς θα είναι η ομάδα που αγάπησαν οι οπαδοί και αυτό που μάλλον ξέχασε είναι ότι λόγος ύπαρξης μιας ομάδας είναι ο κόσμος της.

Πώς ξεκίνησε, όμως, όλο αυτό; Το 2006 οι ΣούπερΣόνικς αγοράστηκαν από τον επιχειρηματία Κλέι Μπένετ που είχε βάση την πόλη της Οκλαχόμα και δήλωσε άμεσα ότι η ομάδα θα μείνει στο Σιάτλ αν χτιστεί ένα νέο γήπεδο. Τον επόμενο χρόνο, και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2007, ο συνιδιοκτήτης των Σόνικς Όμπρεϊ ΜακΚλέντον δήλωσε: «δεν αγοράσαμε τους Σόνικς για να τους κρατήσουμε στο Σιάτλ, ελπίζουμε να τους φέρουμε εδώ (σ.σ. στην Οκλαχόμα)», για να τα… γυρίσουν και πάλι αφού έλαβαν μια προειδοποίηση από τον Στερν και να πουν από τα χείλη του Μπένετ: «όσο παράξενο και αν φαίνεται, εγώ και ο Όμπρεϊ δεν έχουμε ποτέ συζητήσει το ενδεχόμενο να πάμε τους Σόνικς στην Οκλαχόμα, όπως και με κανένα άλλο μέλος από τους ιδιοκτήτες»!

Τελοσπάντων, όταν κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες θέλουν να πετύχουν κάτι, συνήθως το πετυχαίνουν. Μετά από ατέλειωτες συζητήσεις και δικαστήρια, η ιστορία γράφτηκε, ή μάλλον… σβήστηκε. Η ομάδα (οι ιδιοκτήτες της δηλαδή) συμφώνησε με την πόλη του Σιάτλ γα τη «μετακόμιση» αντί του ποσού των 45 εκατομμυρίων δολλαρίων, άμεσα, και άλλων 30 εκατομμυρίων εάν μέχρι το 2013 δεν έχει ιδρυθεί νέα ομάδα στο Σιάτλ, υπό την προϋπόθεση ότι η ομάδα της Οκλαχόμα δε θα χρησιμοποιήσει το όνομα και το λογότυπο των Σόνικς.

Κάπως έτσι έμειναν όλοι ευχαριστημένοι, εκτός φυσικά από τον πιο σημαντικό: τον κόσμο. Οι οπαδοί της ομάδας απέμειναν μπερδεμένοι ως προς το ποια ομάδα θα πρέπει να στηρίξουν αν δημιουργηθεί νέα στο Σιάτλ, ως προς το αν μπορούν να λένε ότι μεγάλωσαν με τους Σόνικς (ποιας πόλης;), ως προς το αν μπορούν να νιώθουν περήφανοι για τους παίκτες που έβγαλε η ομάδα τους ή αν θα πρέπει να μάθουν να αγαπούν από την αρχή μια άλλη ομάδα.

Όσο για τη… «μοιρασιά» της ιστορίας που προανήγγειλε ο Μπένετ; Μόνο αστείο μπορεί να μοιάζει. Ο Σον Κεμπ, ο Γκάρι Πέιτον, ο Κένι Άντερσον, ο Ντέτλεφ Σρεμπφ, ο Ρέι Άλεν και τόσοι άλλοι έχουν παίξει στους Σόνικς, έχουν φορέσει αυτή τη φανέλα, ο κόσμος τους έχει αγαπήσει για αυτήν την ομάδα. Η ιστορία τώρα τι θα γράψει;

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *