Home / NBA / 30.000 πόντους ο Κόμπι!

30.000 πόντους ο Κόμπι!

Η χτεσινή βραδιά στο NBA, μπορεί να είχε 11 αγώνες, αλλά ανήκε ξεκάθαρα στον Κόμπι Μπράιαντ. Ο αστέρας των Λέικερς έγινε μόλις ο 5ος παίκτης στην ιστορία του NBA, και ο νεαρότερος όλων, που ξεπερνά τους 30.000 πόντους στην καριέρα του, κατόρθωμα που τον συμπεριλαμβάνει σε ένα απίστευτα εκλεκτό κλαμπ, μαζί με τον Τσάμπερλεν, τον Τζόρνταν, το Αμπντούλ-Τζαμπάρ και τον Μαλόουν.

Ο Μπράιαντ, μάλιστα, έγινε ο πιο νέος παίκτης στην ιστορία που έφτασε τους 30.000 πόντους, καθώς το κατάφερε σε ηλικία 34 ετών και 104 ημερών, σπάζοντας το ρεκόρ του Ουίλτ Τσάμπερλεν (35 χρονών και 179 ημερών). Μαζί τους στο κλαμπ ο Καρλ Μαλόουν (μπήκε 36 ετών και 189 ημερών), ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ (36 ετών και 217 ημερών) και ο Μάικλ Τζόρνταν (38 ετών και 321 ημερών). Οι 4 από τους 5 του κλαμπ έχουν παίξει κάποια στιγμή της καριέρας τους στους Λέικερς, με τον Τζόρνταν να είναι ο μοναδικός που δεν το έχει κάνει και ο γηραιότερος όλων που φτάνει εκεί (αλλά, προφανώς, αν δεν είχε αποχωρήσει 2 φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας του από τα παρκέ θα ήταν ίσως και πρώτος).

Ο Κόμπι Μπράιαντ είναι 5ος στη λίστα όσον αφορά στο πόσο γρήγορα (μετρώντας αγώνες) έφτασε τους 30.000 πόντους αφού χρειάστηκε 1.179 ματς για να το καταφέρει. Πρώτος είναι ο Τσάμπερλεν με 941 αγώνες, ακολουθεί ο Τζόρνταν με 960, ο Αμπντούλ-Τζαμπάρ με 1.101 και ο Μαλόουν μετά από 1.152 ματς.

Πρώτος σε σύνολο πόντων είναι ο Καρίμ Αμπντουλ-Τζαμπάρ με 38.387 πόντους, νούμερο μάλλον ακατάρριπτο, αφού ο Μπράιαντ θα πρέπει να παίξει άλλες 4 σεζόν μετά από αυτή με πάνω από 27.0 πόντους μέσο όρο για να το φτάσει και χωρίς να χάνει πάνω από 4-5 αγώνες τη χρονιά. Έχει ήδη αψηφήσει τους νόμους της φύσης, αλλά αυτό φαντάζει πραγματικά υπεράνθρωπο.

Δεύτερος είναι ο Καρλ Μαλόουν με 36.928 πόντους, νούμερο επίσης πολύ δύσκολο για να ξεπεραστεί (3 σεζόν με τους πιο πάνω όρους θέλει ο Κόμπι), αλλά οι 32.292 του Μάικλ Τζόρνταν και οι 31.419 του Ουίλτ Τσάμπερλεν το πιο πιθανό είναι να ξεπεραστούν από τον Μπράιαντ. Η λογική λέει ότι στο ρυθμό που κινείται, αν δεν έχει τραυματισμό θα περάσει τον Τσάμπερλεν φέτος προς το τέλος της σεζόν, ενώ τον Τζόρνταν πιθανότατα μετά από 2-3 μήνες στη σεζόν 2013-14, αν εξακολουθεί να παίζει (που λογικά θα παίζει).

Με 1:16 για το τέλος του ημιχρόνου ο Μπράιαντ σκόραρε για να φτάσει τους 30.001 πόντους στην καριέρα του και να μπει στο εκλεκτό αυτό κλαμπ. «Είναι μια τεράστια τιμή. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το θέσω. Είμαι πολύ τυχερός», είπε μετά το ματς στο οποίο έβαλε 29 πόντους και οι Λέικερς.

Μέσα στη ροή του αγώνα το καλάθι πέρασε στα… ψιλά, αλλά ο Μπράιαντ μάλλον θα το θυμάται για όλη του τη ζωή:

Το κατόρθωμα του Μπράιαντ ήρθε απέναντι στους Χόρνετς, την ομάδα που τον είχε επιλέξει στο ντραφτ το 1996 πριν τον στείλει στους Λέικερς για τον Βλάντε Ντίβατς. Επίσης, ήρθε μόλις λίγες εβδομάδες αφότου ο Παού Γκασόλ έγινε μόλις ο 10ος ξένος παίκτης στην ιστορία του NBA που ξεπερνά τους 15.000 πόντους (βέβαια, οι εκτός Η.Π.Α. βγάζουμε τους Γιούιν, Ουίλκινς, Ντάνκαν, που έχουν παίξει εθνική Η.Π.Α., τον Βαντεβέγκε, που έχει αμερικανική υπηκοότητα, ακόμα και τον Ολάζουον που έχει παίξει εθνική Η.Π.Α., για να είναι ο Γκασόλ ο 5ος στην ιστορία μετά τους Νοβίτσκι, Νας, Σρεμπφ και Μπλάκμαν).

Οι Λος Άντζελες Λέικερς ετοίμασαν ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα-φωτογραφία για τους 30.000 πόντους του Μπράιαντ, αρκετά ενδιαφέρον από πλευράς στατιστικής:

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *