Home / ΛΟΙΠΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ / «Ήθελα να πάρω ένα και με τον Παπαδόπουλο»

«Ήθελα να πάρω ένα και με τον Παπαδόπουλο»

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαΐου 2007

Το πρωτάθλημα στη Ρωσία για τη Ντιναμό Μόσχας ουσιαστικά τελείωσε με τις τρεις ήττες από την ΤΣΣΚΑ. Αυτές τις μέρες παίζει στο μικρό τελικό εναντίον της Κίμκι.

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος τελειώνει τη χρονιά όντας πρώτος σκόρερ (για λίγο πίσω από τον Χάνσεν που όμως… έφυγε νωρίς) και ριμπάουντερ της ομάδας στη Ρωσία, ενώ ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακός στην Ευρωλίγκα με μέσους όρους που άγγιζαν τους 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1 μπλοκ ανά αγώνα. Τα κερδισμένα φάουλ του επίσης πολλά: κάθε προπονητής πριν τον αγώνα ήξερε ότι τουλάχιστον ένας παίκτης του θα έβγαινε εκτός από το Λάζαρο.

Ο Λάζος ολοκληρώνει φέτος την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, την πιο ουσιαστική, την πιο εντυπωσιακή. Το καλοκαίρι και η εθνική τον περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες! Επιπλέον, ο νέος νόμος στη Ρωσία που από του χρόνου δε θα του επιτρέπει να παίζει σαν Ρώσος, μάλλον ανοίγει την πόρτα για μια μετεγγραφή και πολλοί μεγάλοι σύλλογοι ήδη τον βλέπουν σαν… ξερολούκουμο! Φυσικά θα χρειαστεί να πληρώσουν αδρά.

Ένας παίκτης που παλαιότερα έμοιαζε αργός, μονοδιάστατος, με περιορισμένες κινήσεις και εμπνεύσεις, δούλεψε σκληρά και έχει μετατραπεί σε ένα επιθετικό υπερόπλο που γεμίζει τη ρακέτα, χωρίς να έχει ο αντίπαλος προπονητής εμφανή τρόπο για να τον σταματήσει. Στις ομάδες του (Ντιναμό και Εθνική) η μπάλα σε κάθε επίθεση περνάει από τα χέρια του κατ’ εντολή Γιαννάκη και Ίβκοβιτς και αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Ο Λάζαρος είναι στην καλύτερη και πιο ώριμη φάση της καριέρας του. Είναι ένας από τους καλύτερους σέντερ στην Ευρώπη και ένα τεράστιο κεφάλαιο για την Εθνική. Είναι η απάντηση σε όλους τους ψηλούς που έβγαλε η Ελλάδα μετά τον Φασούλα που επαναπαύτηκαν στο ύψος τους και… έμειναν στο ράφι.

Μετά το final-4 στη Μπολόνια και το θρίαμβο του Παναθηναϊκού με τις μεγάλες εμφανίσεις του Παπαδόπουλου ο Ομπράντοβιτς είχε κάνει το μάλλον υποτιμητικό σχόλιο: «Ήθελα να πάρω ένα και με τον Παπαδόπουλο». Μια ατάκα προορισμένη πια να περάσει στις αποτυχημένες της ιστορίας, γιατί ένας παίκτης σαν το Λάζο είναι πλέον υποχρεωτικό να πρωταγωνιστεί σε μια ομάδα με στόχο την κορυφή

About nikolask11

Check Also

Κλέιζα: «Το σκέφτομαι για το Μουντομπάσκετ»

Ο Λίνας Κλέιζα μίλησε στην ιστοσελίδα lrytas για την πρώτη του σεζόν στη Φενέρμπαχτσε, για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *