Home / ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2013 / Οριστικά εκτός ο Μπαρνιάνι, καλά νέα για Ντατόμε

Οριστικά εκτός ο Μπαρνιάνι, καλά νέα για Ντατόμε

Η Ιταλία θα αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας χωρίς τον Αντρέα Μπαρνιάνι, καθώς ο αστέρας των Ιταλών δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την πνευμονία σε χρόνο που θα του επέτρεπε να παίξει για την πατρίδα του στο μεγάλο ραντεβού. Έτσι, στις 20 Αυγούστου η ιταλική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ο Μπαρνιάνι δεν θα ταξιδέψει με την εθνική στο Ευρωμπάσκετ:

«Μετά τις τελευταίες ιατρικές εξετάσεις και αφού συμβουλευτήκαμε το ιατρικό επιτελείο της ομοσπονδίας, η Ιταλική Ομοσπονδία αποδεσμεύει τον αθλητή Αντρέα Μπαρνιάνι από την παρουσία του στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας στο Τριέστε. Η κατάσταση του Μπαρνιάνι βελτιώθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, αλλά όχι τόσο ώστε να του επιτρέψει να αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ του 2013, το οποίο ξεκινά στις 4 Σεπτέμβρη. Η Ομοσπονδία θέλει να ευχαριστήσει τον Μπαρνιάνι για τις προσπάθειές του και να του ευχηθεί ό,τι καλύτερο για το μέλλον».

Ο Μπαρνιάνι είχε δώσει το παρόν στην προετοιμασία από την πρώτη ημέρα, έμεινε διαθέσιμος μετά που αρρώστησε και προσπάθησε να το ξεπεράσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι, η Ιταλία έχασε το νούμερο ένα αστέρι της, μια απουσία που θα προστεθεί σε αυτές των Ντανίλο Γκαλινάρι και Ντάνιελ Χάκετ, αποδυναμώνοντας πάρα πολύ τους Ιταλούς.

Και μέσα σε όλα, ο Σιμόνε Πιανιτζάνι είδε τον Λουίτζι Ντατόμε, καλύτερο παίκτη του ιταλικού πρωταθλήματος τη σεζόν που πέρασε και έτοιμο για το ντεμπούτο του στο NBA φέτος με τους Πίστονς, να παθαίνει διάστρεμμα στο φιλικό με την Πολωνία τη Δευτέρα. Ο Ντατόμε περνάει από εξετάσεις για να φανεί αν θα προλάβει το Ευρωμπάσκετ, αλλά τα νέα μοιάζουν να είναι καλά, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στο Twitter. Η ομοσπονδία στη συνέχεια είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο κόκαλο ή τους συνδέσμους, πρόκειται για απλό διάστρεμμα.

Ο Ντατόμε θα χάσει αρκετές ημέρες προπονήσεων, αλλά όλα δείχνουν ότι θα είναι πανέτοιμος για το πρώτο τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ.

Ο Πιανιτζάνι βλέπει τις ελπίδες της ομάδας του για κάτι καλό να μειώνονται, αλλά έχει αρχίσει πια να τη φιλοσοφεί την κατάσταση: «Πρέπει να ξεπεράσουμε τα όριά μας για να είμαστε ανταγωνιστικοί και πρέπει να είμαστε ρεαλιστικοί ότι αυτοί είμαστε και αυτό είναι το επίπεδό μας, ας δείξουμε τουλάχιστον τη σωστή νοοτροπία», είπε μετά τη φιλική ήττα από τους Πολωνούς.

About nikolask11

Check Also

Ίβκοβιτς τέλος, με Ορένγκα οι Ισπανοί

Το Ευρωμπάσκετ τελείωσε, οι Γάλλοι γεύονται ακόμα το νέκταρ της πρώτης νίκης της ιστορίας τους, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *