Home / ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2013 / Αστέρια από το παρελθόν σε παιχνίδι στη θάλασσα!

Αστέρια από το παρελθόν σε παιχνίδι στη θάλασσα!


Πού θα ήθελε να βρίσκεται κάθε μπασκετόφιλος αυτό το Σάββατο; Πιθανότατα, και κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, στην ακτή του Κόπερ, ή μάλλον 300 μέτρα έξω από την ακτή, στη θάλασσα. Εκεί θα γίνει το Σάββατο, σε μια μοναδική εκδήλωση, αγώνας μπάσκετ ανάμεσα σε παλαίμαχους Κροατίας, Ιταλίας και Σλοβενίας.

Ο αγώνας θα γίνει πάνω στη μεγαλύτερη σχεδία της Σλοβενίας, μια σχεδία που έχει διαστάσεις 40×20 μέτρα, έχει 3 μέτρα ύψος και ζυγίζει 1.500 τόνους. Πάνω της έχει φτιαχτεί ένα γήπεδο μπάσκετ, στην προσπάθεια που κάνουν οι Σλοβένοι, με αφορμή το Ευρωμπάσκετ, να δείξουν ότι μπάσκετ μπορείς να παίξεις παντού.

Η αρχή έγινε με τη Σπηλιά Ποστόινα, μια από τις πιο γνωστές στην Ευρώπη, όπου στο πλαίσιο της κλήρωσης του Ευρωμπάσκετ φτιάχτηκε μέσα στη Σπηλιά ένα γήπεδο μπάσκετ, τώρα έρχεται η σειρά για μπάσκετ στη θάλασσα.

Δυστυχώς, χώρος για εξέδρες δεν υπάρχει,
οπότε στη σχεδία θα βρεθούν ορισμένοι εκλεκτοί καλεσμένοι, ενώ οι άνθρωποι των μέντια θα βρίσκονται σε παρακείμενη σχεδία. Προφανώς το όλο θέαμα θα ήταν ακόμα καλύτερο αν υπήρχε πρόβλεψη και για το πώς θα μπορούσαν να το παρακολουθήσουν live οι μπασκετόφιλοι, αλλά ακόμη κι έτσι, είναι κάτι το ξεχωριστό.

Ο Ντίνο Ράτζα, ο Ντίνο Μενεγκίν και ο Ράσο Νεστέροβιτς κλήθηκαν να φτιάξουν τα ρόστερ των τριών ομάδων, με πολλά αστέρια του παρελθόντος να βρίσκονται τελικά στις συνθέσεις τους, που έχουν ως εξής:

Κροατία: Ντίνο Ράτζα, Ζαν Τάμπακ, Άραμις Νάγκλιτς, Χρβόγιε Πέριντσιτς, Ντάρκο Κρούνιτς, Άριαν Κόμαζετς, Άλαν Γκρέγκοφ, Μπόρις Γκνάιντιτς, Μίρο Γιούριτς.

Ιταλία: Κλαούντιο Κολντεμπέλα, Φραντσέσκο Ντονάτι, Λουίτζι Μεντάστι, Τζουζέπε Κόρβο, Μάρκο Τίρελ, Μάριο Μπόνι, Μάρκο Σολφρίνι, Νταμιάνο Μπρίγκο, Φλάβιο Καρέρα.

Σλοβενία: Ράσο Νεστέροβιτς, Σλάβκο Ντούστσακ, Γιάκα Ντανέου, Γκόραν Γιαγκόντνικ, Ρόμαν Χόρβατ, Ράντο Τριφούνοβιτς, Ματίας Σμόντις, Μάρκο Μίλιτς, Ντάρκο Μιρτ, Σλάβκο Κότνικ.

Εικόνες από την κλήρωση στη Σπηλιά Ποστόινα για να θυμηθούμε την προηγούμενη, αν μη τι άλλο ξεχωριστή, προσπάθεια των Σλοβένων:

About nikolask11

Check Also

Ίβκοβιτς τέλος, με Ορένγκα οι Ισπανοί

Το Ευρωμπάσκετ τελείωσε, οι Γάλλοι γεύονται ακόμα το νέκταρ της πρώτης νίκης της ιστορίας τους, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *