Home / NBA / Κλέβει την παράσταση πριν καν παίξει

Κλέβει την παράσταση πριν καν παίξει

Ο Όττο Πόρτερ ήταν το νούμερο 3 του φετινού ντραφτ του NBA και ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στη λίγκα με τη φανέλα των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Την Παρασκευή ο Πόρτερ έκανε για πρώτη φορά μετά το ντραφτ το όνομά του να ακουστεί. Μπορεί να ήταν εκτός παρκέ, αλλά η πράξη του ήταν αξιομνημόνευτη και δείγμα του τι άνθρωπος είναι.

Η παρακάτω ιστορία εστάλη στην Washington Post από αναγνώστη της ο οποίος έτυχε εκείνη τη στιγμή να βρίσκεται μπροστά στη σκηνή, μέσα σε τοπικό σαντουιτσάδικο. Η εφημερίδα προσπάθησε να εξακριβώσει την ιστορία, ο Πόρτερ δεν μίλησε, αλλά οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς μετά από τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, μέσω του γραφείου τύπου τους επιβεβαίωσαν τα όσα έλεγε το e-mail του αναγνώστη.

Έξω από το σαντουιτσάδικο βρισκόταν καθισμένος ένας άστεγος, ο οποίος ζητούσε από κάθε περαστικό να του αγοράσει ένα σάντουιτς, αλλά μάταια. Όταν έμπαινε ο Πόρτερ στο μαγαζί, το σκηνικό επαναλήφθηκε, όμως ο πιτσιρικάς των Ουίζαρντς αντέδρασε διαφορετικά. Μαζί με το δικό του σάντουιτς, βγήκε από το μαγαζί με ένα δεύτερο, μια σακούλα πατατάκια και ένα αναψυκτικό.

Τα έδωσε στον άστεγο άντρα και κάθισε κάτω δίπλα του για να φάνε μαζί αυτά που αγόρασε, πιάνοντας κουβέντα μαζί του! Όταν τελείωσαν το φαγητό, σηκώθηκε και έφυγε.

Αν λένε ότι ο άνθρωπος δείχνει τον πραγματικό του χαρακτήρα όταν νομίζει ότι κανείς δεν τον βλέπει, τότε ο Πόρτερ έδειξε αρετές που θα τις ζήλευαν πολλοί. Δεν είναι μόνο η ενέργεια να αγοράσει ένα κομμάτι φαγητό σε κάποιον που είχε ανάγκη, αλλά και η αυθόρμητη κίνηση να καθίσει μαζί του για να μη φάει μόνος του.

Ο Πόρτερ μπαίνει φέτος στο NBA και, περιμένοντας τα κατορθώματά του στο παρκέ, έχοντας ήδη πάρει μια γεύση για τον ξεχωριστό χαρακτήρα του. Προφανώς και δεν είναι ο μόνος παίκτης που κάνει κάτι ανάλογο, δεν είναι καν τόσο σημαντικό αυτό που έκανε όσο μια δωρεά εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων (που κάνουν παίκτες όπως ο Στιβ Νας πολύ συχνά), αλλά είναι μια πράξη ενός 20χρονου παιδιού που πριν 2 μήνες μπήκε στο NBA και, όμως, δείχνει να έχει το μυαλό του μέσα στο κεφάλι του, τα πόδια του στη γη και να μην είναι τόσο αλαζόνας ώστε να μην «βλέπει» πια τι συμβαίνει γύρω του.

Και τέτοια παραδείγματα νέων καλό είναι να λαμβάνουν προβολής, ώστε όταν ο Πόρτερ γίνει αφίσα στο δωμάτιο ενός πιτσιρικά, να μην είναι απλώς κάποιος που καρφώνει μια μπάλα στο καλάθι, αλλά και κάτι παραπάνω, να σημαίνει κάτι και έξω από τις 4 γραμμές ενός γηπέδου.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *