Home / NBA / Στην κόλαση της Δύσης

Στην κόλαση της Δύσης

Τα πλέι οφς στο NBA βρίσκονται λιγότερο από 10 παιχνίδια μακριά για τις περισσότερες ομάδες και, ενώ στην Ανατολή η λογική λέει ότι ουσιαστικά ξέρουμε τις 7 από τις 8 των πλέι οφς, στη Δύση τα πράγματα είναι ξανά πολύ πιο κλειστά. Το ανώτερο επίπεδο και η πολύ υψηλότερη δυσκολία της δυτικής περιφέρειας, έχουν φέρει 3 ομάδες να παλεύουν ως το νήμα για το ποιες 2 θα καταφέρουν να μπουν στην postseason.

Την ώρα που οι Νιου Γιορκ Νικς (31-43) προσπαθούν να προλάβουν τους Ατλάντα Χοκς για την 8η θέση της Ανατολής (31-41) στη Δύση, Ντάλας Μάβερικς, Φίνιξ Σανς και Μέμφις Γκρίζλις παίζουν κάθε βράδυ τις ζωές τους, αφού και οι τρεις βρίσκονται στις 30 ήττες, με τους δυο πρώτους να έχουν 44 νίκες και τους Γκρίζλις 43.

Με 8 αγώνες για Μάβερικς και Σανς και 9 για τους Γκριζλις, τα πλέι οφς αναμένεται να κριθούν στο νήμα. Γκρίζλις και Σανς έχασαν το ξημέρωμα της Δευτέρας, οι πρώτοι από τους Τρέιλ Μπλέιζερς με 105-98 και έμειναν 9οι, οι δεύτεροι από τους Λέικερς με 115-99 και βρέθηκαν ισόβαθμοί με τους Μάβερικς.

Οι Μάβερικς ως το τέλος έχουν 3 εντός έδρας παιχνίδια και 5 εκτός. Κατά σειρά Γκόλντεν Στέιτ, Κλίπερς (εκτός), Λέικερς (εκτός), Σακραμέντο (εκτός), Γιούτα (εκτός), Σαν Αντόνιο, Φίνιξ και Μέμφις (εκτός). Δηλαδή, στα δύο τελευταία ματς παίζουν με τους δύο άμεσους αντιπάλους τους για τα πλέι οφς. Αρκετά δύσκολο πρόγραμμα, αλλά μοιάζει να οδηγεί σε 4-4 ή καλύτερα.

Οι Σανς ως το φινάλε έχουν κι αυτοί 5 εκτός και 3 εντός έδρας ματς: Κλίπερς, Τρέιλ Μπλέιζερς (εκτός), Θάντερ, Πέλικανς (εκτός), Σπερς (εκτός), Μάβερικς (εκτός), Γκρίζλις, Κινγκς (εκτός). Και αυτοί, δηλαδή, έχουν ματς και με Μάβερικς (προφανώς) και με Γκρίζλις.

Οι Γκρίζλις έχουν 9 ματς ως το φινάλε, τα 4 εντός, με Ντένβερ (εκτός), Μινεσότα (εκτός), Ντένβερ, Σαν Αντόνιο (εκτός), Μαϊάμι, Φιλαντέλφια, Λέικερς (εκτός), Φίνιξ (εκτός), Ντάλας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά του Τζον Χόλιντζερ στο ESPN, οι Σανς θα είναι αυτοί που θα χάσουν το τρένο των πλέι οφς, αλλά ακόμα και στην πρόβλεψη Χόλιντζερ, οι ομάδες τελειώνουν με το ίδιο ρεκόρ: 7οι με 49-33 οι Γκρίζλις, 8οι με 48-34 οι Μάβερικς, 9οι με 48-34 οι Σανς. Ο Χόλιντζερ δίνει 74.7% πιθανότητες στους Γκρίζλις να είναι πλέι οφς, 67.9% στους Μάβερικς και 58% στους Σανς.

Τα Hollinger Playoff Odds ουσιαστικά μετρούν την επίδοση μιας ομάδας (μέσω του Hollinger Power Ranking με την ως τώρα επίδοση της ομάδας στη σεζόν) και μετά, μέσω υπολογιστή, «παίζουν» αυτόματα το υπόλοιπο της σεζόν 5.000 φορές για να δουν το εύρος των πιθανών εκβάσεων. Τα αποτελέσματα δίνουν το πιο πιθανό ρεκόρ κάθε ομάδας, αλλά και αρκετά άλλα, όπως το ποια ομάδα είναι πιο πιθανό να πάρει τον τίτλο ή να κερδίσει τη λοταρία.

Η μάχη της Δύσης έχει πολύ μέλλον μπροστά της και θα παίζεται ως την τελευταία βραδιά όπως όλα δείχνουν, ενώ μιας και μιλάμε για τις προβλέψεις Χόλιντζερ, ας δούμε και τι λένε τα νούμερα αυτή τη στιγμή για τελικό και τίτλο. Πιο πιθανό ζευγάρι τελικού το Σαν Αντόνιο Σπερς – Μαϊάμι Χιτ, με τους Σπερς να έχουν 37.4% πιθανότητες να φτάσουν εκεί και τους Χιτ 38.7%.

Η δεύτερη στην Ανατολή είναι η Ιντιάνα με 20.4% πιθανότητες, ενώ τη Δύση οι Κλίπερς έχουν 26.3% (οι Θάντερ μόλις 9.6% παρότι η πρόβλεψη λέει ότι θα έχουν το 2ο καλύτερο ρεκόρ στην περιφέρεια αλλά και στο NBA). Από εκεί και πέρα η πρόβλεψη Χόλιντζερ δίνει με 31.1% πρωταθλητές τους Σπερς αυτή τη στιγμή, με 20.7% τους Κλίπερς και με 11.9% τους Χιτ και καμία άλλη ομάδα πάνω από το 10%. Αρκετά ενδιαφέροντα όλα αυτά, μένει να δούμε και τι έχουν να πουν οι αστέρες του NBA στο παρκέ, γιατί με τον Απρίλιο να μπαίνει, η ώρα για τα πλέι οφς του NBA έφτασε.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *