Home / ΙΣΠΑΝΙΑ / Ισπανικός πολιτισμός

Ισπανικός πολιτισμός

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουνίου 2009

Πάμε στην… πολιτισμένη Ευρώπη. Όποιος είδε τον 4ο τελικό του ισπανικού πρωταθλήματος και έκατσε μετά την κούπα της Μπαρτσελόνα να δει τη φιέστα που είχε ετοιμάσει η ομάδα με τον κόσμο της, τότε σίγουρα θα μελαγχόλησε. Τα βίντεο είναι διαθέσιμα και στο (υπέροχο, μακράν το καλύτερο στο είδος του στην Ευρώπη) σάιτ της ACB, αλλά και στο youtube.

Οι παίκτες γιόρτασαν με τον κόσμο σε ένα πρωτάθλημα που έχει ευρωπαϊκό πάθος, αλλά μόνο στο παρκέ. Στις εξέδρες, σε όλα τα γεμάτα γήπεδά του, διδάσκει αθλητική παιδεία και πολιτισμό.

Προσωπικά ζήλεψα που και σε αυτό είμαστε πολύ πίσω, αλλά αυτά ας τα βλέπουν οι παράγοντες και οι ομάδες που βαυκαλίζονται ότι έχουμε σοβαρό πρωτάθλημα. Δυστυχώς, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ανύπαρκτο, καθώς στις περισσότερες πτυχές του είναι στην ουρά της Ευρώπης, ενώ το γεγονός ότι η αγωνιστική δεν είναι μία από αυτές υπερκαλύπτεται από την καφρίλα, την ανοργανωσιά και την παντελή έλλειψη πλάνου ανάπτυξης.

Μιας και η κουβέντα το έφερε στην Μπαρτσελόνα, να πετάξουμε και το στατιστικό της ημέρας. Αυτό ήταν το 6ο συνεχόμενο πρωτάθλημα για τον Ντέιβιντ Άντερσεν, που πήρε 1 με τη Σιένα (2004), 4 με την ΤΣΣΚΑ (2005-08) και φέτος με την Μπαρτσελόνα.

About nikolask11

Check Also

Ξύλο στο Μπιλμπάο-Λαμποράλ!

Η Μπιλμπάο κέρδιζε με 91-75 τη Λαμποράλ Κούτσα και το ματς ήθελε λιγότερα από 10 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *