Home / ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2015 / Μόνος του όλους τους!

Μόνος του όλους τους!

Ο Παού Γκασόλ πήρε την Ισπανία από το χεράκι και την οδήγησε στον τελικό του Ευρωμπάσκετ, με τους Ισπανούς να επικρατούν με 80-75 των Γάλλων στην παράταση μετά από έναν ημιτελικό που μας επεφύλασσε μια από τις μεγαλύτερες παραστάσεις στην ιστορία των Ευρωμπάσκετ και, σίγουρα, τη μεγαλύτερη που έχουμε δει από τα όργια του Νοβίτσκι το 2005.

Ο Παού σε ηλικία 35 χρονών έκανε την πλάκα του με συμπαίκτες και αντιπάλους, έβαλε 40 από τους 80 πόντους της Ισπανίας, ήταν ανίκητος, άλλο επίπεδο, άλλη κλάση, άλλο… άθλημα από τους υπόλοιπους. Σε 36 λεπτά είχε 40 πόντους, 11 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 τάπες, 11 κερδισμένα φάουλ με 12/19 δίποντα, 0/2 τρίποντα και 16/18 βολές. Ο Γκασόλ έκανε απίστευτα πράγματα στο ματς προκαλώντας δέος σε όποιον μπασκετόφιλο είδε το παιχνίδι. Πάρτε μια γεύση από τα highlights της FIBA αλλά και όλους τους πόντους του Παού στο ματς:

Ο Γκασόλ κέρδισε 18 βολές, όλη η υπόλοιπη Ισπανία σούταρε 8. Ο Παού πήρε το 36% των προσπαθειών της Ισπανίας και έβαλε το 50% των πόντων της ομάδας του! Κάνει ένα αδιανόητο Ευρωμπάσκετ και με την εμφάνιση αυτή μεγάλωσε ακόμα περισσότερο το μύθο του και, έβαλε τον εαυτό του ακόμα πιο ψηλά στη λίστα με τους καλύτερους Ευρωπαίους σέντερ όλων των εποχών, προφανώς βάζοντας πια πολύ ισχυρή υποψηφιότητα για να είναι ο καλύτερος όλων.

Η Ισπανία έμεινε 11 πόντους πίσω στο παιχνίδι, αλλά κατάφερε να γυρίσει το ματς και να φτάσει την αντίπαλό της. Προσπέρασε με 66-63 στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα με τον Μπατούμ να βάζει ένα απίστευτο τρίποντο (πολύ καλή η κομπίνα να σουτάρει κατευθείαν απ’ την πάσα για να μην του γίνει φάουλ 2 βολών) για το 66-66. Στην παράταση ο Παού καθάρισε με επιθετικό ριμπάουντ και κάρφωμα για το 78-75 της ομάδας του, με τους Γάλλους να κάνουν μια τρύπα στο νερό μετά. Ο Μπατούμ κέρδισε φάουλ σε τρίποντο, αλλά ενώ είχε 15/17 βολές ως τότε στο τουρνουά και 6/6 στο ματς, η μπάλα ζύγιζε 100 κιλά και έχασε τις δύο πρώτες με αποτέλεσμα να πετάξει την 3η για το ριμπάουντ που δεν ήρθε ποτέ για να καρφώσει ο Γκασόλ το κερασάκι στην τούρτα πρόκρισης στον τελικό για τους Ισπανούς.

About nikolask11

Check Also

Η κούπα του Παού!

Η Ισπανία κατέκτησε το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2015 κερδίζοντας με 80-63 στον τελικό τη …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *