Home / ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2015 / Αχ αυτή η ομάδα…

Αχ αυτή η ομάδα…

Αν η Πέμπτη ήταν η βραδιά του ενός, η Παρασκευή ήταν η βραδιά της ομάδας. Η Λιθουανία απέδειξε ότι είναι η απόλυτη ομάδα! Για ακόμα μία φορά, παρά τις πάρα πολλές απουσίες, οι Λιθουανοί έσπασαν κάθε προγνωστικό και πήραν τη νίκη επί των Σέρβων με 67-64 για να περάσουν στον τελικό του Ευρωμπάσκετ. Μια σχολή μοναδική, μια ομάδα που λούζεται στις επιτυχίες.

Ο Καζλάουσκας συνεχίζει να δείχνει τη διαφορά του να έχει μεγάλο προπονητή μια ομάδα στον πάγκο της και του να μην έχει (σε εμάς πήγαινε η μπηχτή). Οι Λιθουανοί, που πήραν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε όλο το τουρνουά έδειξαν ότι είναι η απόλυτη ομάδα. Οι παίκτες του Καζλάουσκας έδειξαν σε όλους τη συνταγή της επιτυχίας, παίζοντας ο ένας για τον άλλον, έχοντας ξεκάθαρους ρόλους, παλεύοντας για κάθε μπάλα και μην αφήνοντας ούτε μια στιγμή σε κάθε ματς χωρίς να ματώσουν. Υπόδειγμα ομάδας παρά τις ατομικές ατέλειες του καθενός.

Ο Βαλανσιούνας κέρδισε πάρα πολλές μάχες στη ρακέτα, έκανε γιο γιο τους ψηλούς των Σέρβων, τελείωσε το ματς με 15 πόντους και 4 τάπες με 5/6 σουτ. Ο Κουζμίνσκας έκανε εκπληκτικό ματς με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Σεϊμπούτις είχε +11 στη διαφορά πόντων και 13 πόντους, ο Μασιούλις είχε 9 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, βγάζοντας τρομερή ενέργεια, ο Καλνιέτις τα έβγαλε πέρα με όλη την περιφέρεια των Σέρβων, 12 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 9 ασίστ (8 λάθη).

Οι Σέρβοι είχαν τον Τεόντοσιτς να γράφει 16 πόντους με 3 ασίστ (μόλις 3, οι λιγότερές του στο τουρνουά, δείγμα της απίστευτης άμυνας των Λιθουανών), ανάμεσα στους πόντους του κι ένα απίστευτο τρίποντο στα 15 δευτερόλεπτα, με το οποίο οι Σέρβοι μείωσαν σε 65-64. Όμως, λίγο πριν, η χαζή κίνηση του Μπιέλιτσα, λίγο μετά η ακόμα πιο χαζή του Μπογκντάνοβιτς, καταδίκασαν τη Σερβία. Ο Μπιέλιτσα έκανε ντράιβ και κατάφερε από 2.06 να γίνει περίπου 1.75 στο λέι απ, ενώ ο Μπογκντάνοβιτς στα 12 δευτερόλεπτα πήρε αμυντικό ριμπάουντ, έτρεξε το γήπεδο και έπεσε κάνοντας λέι απ (μαχόμενος δηλαδή) χάνοντας το ματς για την ομάδα του. Δεν συμφωνώ με τις ακραίες αντιδράσεις παικτών, αλλά με το γεγονός ότι ο Τεόντοσιτς από τα νεύρα του για τη βλακεία του Μπογκντάνοβιτς έφυγε για τα αποδυτήρια ακριβώς με την κόρνα της λήξης η αλήθεια είναι ότι γέλασα.

Δεν την πήρε βαριά μόνο ο Τεόντοσιτς την ήττα, αφού ο Μασιούλις δέχτηκε απειλές για τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του από κάποιον καμένο Σέρβο μετά τη νίκη των Λιθουανών. Η αντίδραση του Μασιούλις; Να ανεβάσει το μήνυμα του τύπου στο fb, χωρίς να σβήσει το όνομά του.

Οι Λιθουανοί είχαν 20 λάθη και 14% στο τρίποντο στο ματς (12 λάθη και 21% οι Σέρβοι) αλλά έπαιξαν τέτοια άμυνα που τους επέτρεψε να ελέγξουν τον αγώνα σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του.

Την Κυριακή οι Λιθουανοί θα παλέψουν για το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο από το 2003 σε Ευρωμπάσκετ απέναντι στους Ισπανούς και τον Παού Γκασόλ σε έναν τελικό για τον οποίο ανυπομονούμε. Και για να πούμε και τον άσχετο συνειρμό της ημέρας, ας το πάρουν οι Λιθουανοί για να ελπίζουμε εμείς ότι θα πάρουμε το επόμενο, καθώς τα δύο χρυσά μας μετάλλια είναι μετά από νίκες… σοβιετικών (1985 η ΕΣΣΔ, 2003 οι Λιθουανοί).

About nikolask11

Check Also

Η κούπα του Παού!

Η Ισπανία κατέκτησε το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2015 κερδίζοντας με 80-63 στον τελικό τη …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *